306
Ο Γιώργος Κυρίτσης σε συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ | Nikos Libertas / SOOC

Κυρίτσης: «Δεν θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό…»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2017, 13:50
Ο Γιώργος Κυρίτσης σε συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
|Nikos Libertas / SOOC

Κυρίτσης: «Δεν θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό…»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2017, 13:50

«Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε». Τάδε έφη Γιώργος Κυρίτσης αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση αλλά ουσιαστικά αναγκάζεται να την υλοποιήσει εξαιτίας των δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά το υποτιθέμενο ομόφωνο «ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα για την υποστήριξη κάθε αναγκαίας κυβερνητικής πρωτοβουλίας ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Που σημαίνει ότι είτε το «ναι» δεν είναι και τόσο ομόφωνο, είτε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τη γνωστή ρουτίνα να εμφανίζονται ως απρόθυμοι μνημονιακοί. Ενώ ο κ. Τσίπρας υπογράφει περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις κάθε τόσο εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη που είτε δακρύζουν (Σπίρτζης με Fraport), είτε διαμαρτύρονται (Φίλης με Ελληνικό), είτε απλώς θυμούνται τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προτού αναλάβει την εξουσία (περίπτωση Κυρίτση).

«Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλλουμε στο μέτρο που είχε προαποφασιστεί και υπογραφεί από τους προηγούμενους και μπήκε ως όρος στο μνημόνιο. Αναγκαστικά κάναμε μια επαναδιαπραγμάτευση με την οποία πετύχαμε κάποια πράγματα» είπε ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο επενδυτικό σχέδιο του Ελληνικού δήλωσε: «Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε, άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε και θα το υλοποιήσουμε, τι θα κάνουμε; Αλλά από εκεί και πέρα θα το υλοποιήσουμε με βάση τον νόμο».

Σχετικά με το θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υποστήριξε ότι το ΚΑΣ και η κυβέρνηση είναι από την ίδια πλευρά του γηπέδου και άλλη ερμηνεία είναι παρεξήγηση.

Ο Γιώργος Κυρίτσης πάντως δεν είναι ο πρώτος βουλευτής της κυβέρνησης που είναι εκτός «γραμμής» Μαξίμου για το Ελληνικό. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Φίλη με τον δεύτερο μάλιστα να δίνει το παρών σε συγκέντρωση κατά της επένδυσης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...