293
| Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ξυδάκης: Η κυβέρνηση έπρεπε να ενημερώσει τον κόσμο πριν από τις συνομιλίες για την ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 14:36

Ξυδάκης: Η κυβέρνηση έπρεπε να ενημερώσει τον κόσμο πριν από τις συνομιλίες για την ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 14:36

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενημερώσει για το ζήτημα του Μακεδονικού πριν αρχίσει τις συνομιλίες, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης, που πρόσθεσε ότι η κοινωνία ενσωμάτωσε το ζήτημα «με όρους θεάματος»

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και εκφράζοντας, όπως είπε, την προσωπική του άποψη, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «η καλύτερη προοπτική είναι να λυθούν όλα εδώ και τώρα», ενώ όσον αφορά τα συλλαλητήρια έκανε λόγο για «επαγγελματίες πατριώτες».

«Η Αριστερά σέβεται τις συγκεντρώσεις των ανθρώπων που θέλουν να υποστηρίξουν την άποψή τους. Η ΝΔ έχει μία άλλη τακτική: Κάποιοι επιλέγουν να βγάζουν selfie. Δεν υπάρχει αλά καρτ χρήση του κόσμου, ούτε της δημοκρατίας» τόνισε.

Ακόμη, επισήμανε ότι το Μακεδονικό «έχει ένα κόστος και θα πρέπει το πολιτικό σύστημα κάποια στιγμή να το αναλάβει. Έπρεπε η κυβέρνηση πριν από την έναρξη των επισήμων συνομιλιών να ενημερώσει τον κόσμο».

«Σε μία δημοκρατική πολιτεία υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Είπε ακόμη ότι «ο τρόπος με τον οποίο ενσωμάτωσε το Μακεδονικό η ελληνική κοινή γνώμη έγινε με όρους θεάματος. Δεν είναι τεχνικά, αλλά δεν συζητούνται με όρους καφενείου σε πάνελ» και παρατήρησε ότι οι μακεδόνες βουλευτές «είναι πολύ προσεκτικοί, δεν κραυγάζουν».

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά την απόφαση της σχισματικής Εκκλησίας της ΠΓΔΜ να ζητήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο την αναγνώρισή της ως «Αρχιεπισκοπή Αχριδών», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στη διπλωματία δεν είναι όλα προβλέψιμα, ειδικά σε ένα θέμα που είχε πολλά αγκάθια» και υπενθύμισε ότι «η Εκκλησία της ΠΓΔΜ είναι σχισματική σε σχέση με το σερβικό Πατριαρχείο. Θέλει κοινωνία με τις ελληνορθόδοξες Εκκλησίες, έχει επαφές. Έχει διανυθεί δρόμος και πιθανόν να είμαστε κοντά στη λύση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...