167
Εκπαιδευτικός παραδίδει μάθημα με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης από την αίθουσα σχολείου (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ξεκινούν την Παρασκευή οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 14:50
Εκπαιδευτικός παραδίδει μάθημα με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης από την αίθουσα σχολείου (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ξεκινούν την Παρασκευή οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 14:50

Την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων της Covid-19 στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ετσι, όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λάβουν τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, θα ξεκινήσουν σταδιακά να εμβολιάζονται. Δείτε εδώ όλη τη διαδικασία.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Ο κατάλογος με όσους το επιθυμούν θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Πέμπτη, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης, η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν, με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό, είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...