229
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κρούσματα-ρεκόρ θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 13:10
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κρούσματα-ρεκόρ θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 13:10

Αριθμό-ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών της Covid-19 θα πρέπει να περιμένουμε κατά την ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Τούτο διότι μετά τα 7.064 τεστ που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε όσους μετανάστες εισέρχονται στο Καρά Τεπέ, θα προστεθούν στα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ακόμη 243.

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρόκειται για άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη και κατά κανόνα για ασυμπτωματικούς και ο αριθμός θα αποτυπωθεί στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας.

Οπως είπε ο ίδιος, ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, έκαναν τεστ και είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

«Τώρα έχουμε το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά», ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα αρκετά σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε ανακοινώσει στην ενημέρωση των 6 μ.μ. ότι τα θετικά κρούσματα από 4.500 τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέσβου ήταν 187 (εδώ) και ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...