178
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: 187 θετικά τεστ από τα 4.500 στο ΚΥΤ Λέσβου

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 18:25
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: 187 θετικά τεστ από τα 4.500 στο ΚΥΤ Λέσβου

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 18:25

Στα rapid test που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέσβου αναφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο καθηγητής επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης, ανακοινώνοντας ότι Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ στο Καρά Τεπέ για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ και τη δημιουργία χώρων υγειονομικής περίθαλψης στο προσωρινό ΚΥΤ.

«Για την ακρίβεια έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 4.500 ταχεία τεστ αντιγόνου σε άτομα άνω των 10 ετών και τα θετικά είναι περίπου 187, αλλά οι εξετάσεις συνεχίζονται», ενώ μαζικοί έλεγχοι διενεργούνται και στην ευρύτερη κοινότητα.

Αποτελέσματα μέτρων στην Αττική

H αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποφασίστηκαν την Τρίτη στην Αττική, ανέφερε ο ίδιος, θα είναι ορατές στη μείωση των κρουσμάτων σε 15 ημέρες, ενώ για να μειωθούν οι διασωληνωμένοι απαιτούνται 20 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τα αυξημένα περιστατικά οφείλονται σε γεγονότα που παρατηρήθηκαν δύο εβδομάδες πριν. Μάλιστα, πρόκειται για αδειούχους τους καλοκαιριού που επέστρεψαν στα αστικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά τους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε ότι οι άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους και να φορούν απαρέγκλιτα μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...