480
Ο Στέλιος Κούλογλου επικαλέστηκε και την ιδιότητά του ως πολεμικός ανταποκριτής (στον παρελθόν) για να αναδείξει την αξία του χιούμορ σε δύσκολες περιόδους | George Vitsaras / SOOC

Koύλογλου: Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο – χρειάζεται χιούμορ για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 11:27
Ο Στέλιος Κούλογλου επικαλέστηκε και την ιδιότητά του ως πολεμικός ανταποκριτής (στον παρελθόν) για να αναδείξει την αξία του χιούμορ σε δύσκολες περιόδους
| George Vitsaras / SOOC

Koύλογλου: Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο – χρειάζεται χιούμορ για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 11:27

Ο Στέλιος Κούλογλου βρήκε πάτημα την Τετάρτη για να… «ευχηθεί» με πολάκειο τρόπο (εδώ) στην κυβέρνηση (αφορμή αποτέλεσε η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καταβάλουν το 50% του μισθού στους υπαλλήλους τους) και μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση του (δείτε τη κάτω) στο Twitter, βγήκε ο ίδιος να εξηγήσει ότι έκανε χιούμορ, αναφωνώντας παράλληλα «Je suis Stelios» (ως άλλο θύμα επιθέσεων, ανάλογων με αυτών στη συντακτική ομάδα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo).

Την ίδια ώρα, στον «θαυμαστό κόσμο» του Τwitter είχαν πιάσει δουλειά τα πάσης φύσεως τρολ του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας λογοκρισία από πλευράς ΝΔ για το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου, ενώ και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου βγήκαν μπροστά για να εκφράσουν στον εμπνευστή της γελοιογραφίας την αλληλεγγύη τους για την κριτική που δέχθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο Στέλιος Κούλογλου.

Το θέμα βέβαια δεν ήταν το σκίτσο και η δυναμική της πένας του σκιτσογράφου εν γένει, αλλά η χρήση τους ως όργανο αντιπολιτευτικής γυμναστικής από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει άλλων επικοινωνιακών μέσων ή επιχειρημάτων ουσίας.

Γιατί οι… «καραϊσκάκειες απειλές» – προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση (προκαταβολικά, για την περίοδο δηλ. μετά το πέρας της κρίσης του κορονοϊού), τύπου #μετά_θα_λογαριαστούμε, «όταν γυρίσω θα σας γ….» και άλλων τέτοιων φαιδρών τσιτάτων χυδαιότητας, είχε αρχίσει από καιρό. Προφανής στόχος να τρωθεί το προφίλ του Πρωθυπουργού και συνολικά η εικόνα της κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κούλογλου στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» την Παρασκευή, ότι πάνω από όλα το θέμα που δημιουργήθηκε, είναι θέμα Δημοκρατίας!

«Η ιστορία που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία από κάποιες γελοιογραφίες στο tvxs.gr δεν έχει καμία σημασία. Αλλα σκίτσα μας αρέσουν, άλλα όχι, αλλά είναι θέμα Δημοκρατίας», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, για να συμπληρώσει κάνοντας αναφορά στην κρίση του κορονοϊού με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα:

«Δεν χρειάζεται να λογαριαστούμε με την κυβέρνηση, η κατάσταση είναι σοβαρή».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στο Μega, o Στέλιος Κούλογλου επέστρεψε και στο επιχείρημα περί χιούμορ, επισημαίνοντας πως όσο δυσκολότερη είναι μία κατάσταση, τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε το χιούμορ.

«Εχω υπάρξει πολεμικός ανταποκριτής και σας πληροφορώ ότι η καλύτερη ανάσα σε συνθήκες πολιορκίας- στο Σεράγιεβο για παράδειγμα- ήταν οι χιουμοριστικές εκπομπές. Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο», είπε, σε μία απόπειρα να υποβαθμίσει το «όταν γυρίσω θα σας γ….» – φράση στην οποία έσπευσε να ενώσει τη φωνή του μαζί με άλλους «συντρόφους» του στην Κουμουνδούρου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της στην αγορά εργασίας και τα μέτρα ελάφρυνσης εργοδοτών και εργαζομένων που ανακοίνωσε λόγω κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε χώρες της ΕΕ που όπως είπε, δίνουν μεγάλο ποσοστό του μισθού των εργαζομένων, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στην παροχή του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση, ότι βρήκε ευκαιρία να αλλάξει το εργασιακό τοπίο εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες από την κρίση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...