618
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου χειροκροτώντας τον Αλέξη Τσίπρα πέρυσι. Αραγε και ο κ. Τσίπρας χειροκροτεί τον κ. Κούλογλου; | Nick Paleologos / SOOC

«Επιδημία» χυδαιότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ: μετά τον Καψώχα, ο Κούλογλου

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 11:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/03/2020, 15:35
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου χειροκροτώντας τον Αλέξη Τσίπρα πέρυσι. Αραγε και ο κ. Τσίπρας χειροκροτεί τον κ. Κούλογλου;
|Nick Paleologos / SOOC

«Επιδημία» χυδαιότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ: μετά τον Καψώχα, ο Κούλογλου

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 11:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/03/2020, 15:35

Την αρχή έκαναν τα γνωστά και ιδιαίτερα δραστήρια στο Twitter τρολ του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και ορισμένα στελέχη) με το hashtag απειλή-προειδοποίηση #Μετα_θα_λογαριαστουμε, με το οποίο «υπόσχονταν» σκληρή (αντ)επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού πρώτα περάσει η δύσκολη δοκιμασία του κορονοϊού.

Τη σκυτάλη άρπαξε στη συνέχεια ο «επίσημος σχολιαστής» –επί κυβέρνησης Τσίπρα– στην ΕΡΤ, Σωτήρης Καψώχας, που σαν άλλος Γεώργιος Καραϊσκάκης, λόγω εθνικής επετείου, αναφώνησε διαδικτυακά:

«Ας τελειώσει πρώτα αυτός ο εφιάλτης και όταν γυρίσω θα τους γα…σω»!

Ετσι λιτά και «πολάκεια», διότι, όπως εξήγησε ο πρώην σχολιαστής της κρατικής τηλεόρασης, «οι καιροί δεν προσφέρονται για μετωπική αντιπαράθεση» με την κυβέρνηση.

Μπροστά στον σάλο που προκάλεσε η «προειδοποίηση» του δημοσιογράφου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την «κατέβασε» ο ίδιος άρον άρον, κατηγορώντας, όπως ήταν επόμενο, αυτούς που «απομόνωσαν τη φράση» του.

«Επειδή έγινε πολύς θόρυβος με μια ανάρτηση που χρησιμοποίησα παραφραστικά τον Καραϊσκάκη, καλό θα είναι να μην θεωρούν το συγκεκριμένο δάνειο ως κάποιου είδους απειλή.

Επειδή τα διάφορα τρολ απομόνωσαν τη συγκεκριμένη φράση και προσπάθησαν να σπεκουλάρουν, παραβλέποντας την ουσία της ανάρτησης που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ευθύνες της διαχείρισης της πανδημίας, να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για απειλή, δεν έχω τη δύναμη άλλωστε να το κάνω, αλλά για μια υπόσχεση ότι με το όπλο της δημοσιογραφικής μου πένας, θα αποκαλύπτω όλα τα περίεργα, μόλις τελειώσει με το καλό η πανδημία. Και για να σταματήσει η σπέκουλα αποσύρω και τη δημοσίευση», διευκρίνισε συγκεκριμένα ο εν λόγω.

Και αν το λεκτικό αυτό κρεσέντο ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι κρατά τη δημοσιογραφική πένα, μπορεί να μην είναι και τόσο σημαντικό, το νέο μότο του ΣΥΡΙΖΑ, «όταν γυρίσω θα σας…», εξέλαβε άλλη βαρύτητα – σημασία, όταν το χρησιμοποίησε ένας εκ των εκλεγμένων ευρωβουλευτών του, o Στέλιος Κούλογλου.

«Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ@μήσω!» ήταν φράση που μοιράστηκε στο Twitter ο κ. Κούλογλου μέσω σκίτσου του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το TVXS (δείτε το κάτω), για να στηλιτεύσει τη δυνατότητα που δίνεται στους πληττόμενους λόγω κορονοϊού εργοδότες να καταβάλλουν το 50% των μισθών στους υπαλλήλους τους.

Και για μία ακόμη φορά ο ηρωικός Καραϊσκάκης μετατράπηκε σε επικοινωνιακό όχημα άσκησης (φθηνής) αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Διαγωνισμός χυδαιότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – να πάρει θέση ο Τσίπρας

Η ανάρτηση Κούλογλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάλεσε προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει θέση.

«Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι’ αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Απάντηση Κούλογλου: Εκανα χιούμορ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Κούλογλου θέλησε να εξηγήσει πως έκανε χιούμορ με την εν λόγω γελοιογραφία (εδώ) φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να παραλληλίσει τη δική του περίπτωση (και του TVXS) με τις γελοιογραφίες του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo, στη Γαλλία, που χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή για τη δολοφονική επίθεση κατά της συντακτικής του ομάδας (εδώ).

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής στη σχετική δήλωση με την οποία επέλεξε να απαντήσει στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...