1102
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την περιπέτεια της γυναίκας που βρέθηκε στο νησί Κρκ, αν και διαπιστώθηκε ότι είναι η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ντανιέλα Αντάμκοβα | Protagon Creative

Στον κόσμο της άνοιας γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 22:22
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την περιπέτεια της γυναίκας που βρέθηκε στο νησί Κρκ, αν και διαπιστώθηκε ότι είναι η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ντανιέλα Αντάμκοβα
|Protagon Creative

Στον κόσμο της άνοιας γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 22:22

Η άστεγη Σλοβάκα που βρέθηκε σε ένα βραχώδες κροατικό νησί αναγνωρίστηκε ότι είναι η Ντανιέλα Αντάμκοβα, τα χειροποίητα κοσμήματα της οποίας έχουν φορέσει σταρ όπως οι Μπριζίτ Μπαρντό, Νταϊάνα Ρος και Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Το πρόσωπό της ήταν ματωμένο και μελανιασμένο, μιλούσε άπταιστα αγγλικά, αλλά δεν είχε ιδέα ποια ήταν, πώς λεγόταν ή από πού ερχόταν και πώς βρέθηκε σε μια βραχώδη περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας.

Ωστόσο, δέκα ημέρες αφότου η γυναίκα εντοπίστηκε από έναν ψαρά στο νησί Κρκ, το μυστήριο της ταυτότητάς της λύθηκε, αναφέρει η Telegraph –αλλά όχι και το πώς έφτασε εκεί– και η είδηση, που εν τω μεταξύ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλεί συγκίνηση.

Η κροατική αστυνομία προσδιόρισε ότι η μεσήλικη γυναίκα είναι η 57χρονη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ντανιέλα Αντάμκοβα, η οποία κάποτε ήταν τόσο επιτυχημένη, ώστε έφτιαχνε κομμάτια για σταρ όπως οι Μπριζίτ Μπαρντό, Νταϊάνα Ρος και Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Τα χειροποίητα κοσμήματά της μάλιστα εμφανίστηκαν στη σειρά «Φιλαράκια».

Η Ντανιέλα Αντάμκοβα βρέθηκε σε μια δύσβατη περιοχή του νησιού Κρκ ελαφρώς τραυματισμένη

Η Αντάμκοβα γεννήθηκε στη Σλοβακία, αλλά ενήλικη, πλέον, πήγε να ζήσει στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια στην Ιρλανδία. Πριν από δέκα ημέρες βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού Κρκ στη βόρεια Αδριατική, αλλά δεν θυμόταν ποια ήταν ή πώς έφτασε εκεί.

Ο ψαράς, που την είδε καθισμένη στα βράχια, δεν μπόρεσε να την πλησιάσει, φοβούμενος ότι το σκάφος του θα προσάραζε, αλλά ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Μια τοπική ομάδα διάσωσης χρειάστηκε να περπατήσει πάνω από 3 χλμ. σε δύσβατη περιοχή, αδιάβατη για τα οχήματα, και τελικά κατάφερε να τη βοηθήσει.

Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα στο πρόσωπό της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ριέκα. «Είχε ελαφρά τραύματα, μερικές γρατζουνιές, και ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένη. Μετά βίας μπορούσε να πιει μερικές γουλιές νερό. Την τοποθετήσαμε σε φορείο επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει», δήλωσε ο επικεφαλής των διασωστών, γράφει στην Telegraph ο Νικ Σκούιρες, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στη Ρώμη.

Η γυναίκα μιλούσε άπταιστα αγγλικά, αλλά δεν μπορούσε να δώσει στους αξιωματικούς το όνομά της και δεν είχε μαζί της έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά της, ούτε κινητό τηλέφωνο. Φορούσε ένα ροζ καπέλο και ένα ριγέ, μπλε και άσπρο μπλουζάκι.

Οι κροατικές υπηρεσίες διάσωσης ενημέρωσαν ότι είχε περάσει μια νύχτα στην ακτή του νησιού και βρέθηκε «εξαντλημένη, με ελαφρά τραύματα και αποπροσανατολισμένη». Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάστασή της είναι «σταθερή». Οταν ολοκληρωθεί η νοσοκομειακή της περίθαλψη, θα την αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι έκανε στην Κροατία ή γιατί υπέφερε από απώλεια μνήμης.

Η φωτογραφία της δόθηκε στη δημοσιότητα, έκανε τον γύρο του κόσμου, και τελικά η αστυνομία κατάφερε να εξακριβώσει την ταυτότητά της αφού έλαβε πληροφορίες από την Κροατία και το εξωτερικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Smidt (@ninasmidt)

Η Νίνα Σμίντ με την Ντανιέλα Αντάμκοβα λίγο πριν φύγει η τελευταία από την Καλιφόρνια για την Ιρλανδία

Μέχρι το 2015 η Αντάμκοβα  ζούσε στις ΗΠΑ. Παρά την επιτυχία της ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, βρέθηκε σε δύσκολη θέση και τελικά έμεινε άστεγη. Γεννημένη στην πρώην Τσεχοσλοβακία, μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία 19 ετών, όπως είχε πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Total Croatia News, το 2000 επέστρεψε στην πατρίδα της, αλλά η ζωή δεν της άρεσε και ξανάφυγε. Αρχικά εργάστηκε σαν καθαρίστρια και σε κτηματομεσιτικά γραφεία, αλλά κατάφερε να μπει στο κολέγιο της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια. Αρχισε να κατασκευάζει κοσμήματα και, μέσω ενός φίλου, που ήταν μουσικός παραγωγός, ήρθε σε επαφή με τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μια φίλη της και πρώην συνάδελφός της, η Νίνα Σμιντ, αναγνώρισε την κυρία Αντάμκοβα και ήρθε σε επαφή με το Total Croatia News, όπου και δημοσίευσε πληροφορίες.

Δήλωσε ότι οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε μια εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων στο Λος Αντζελες πριν από έξι χρόνια. «Η εταιρεία την είχε προσλάβει μέσω ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που βοηθά τους αστέγους», είπε η κυρία Σμιντ. Και πρόσθεσε ότι «Η Ντανιέλα μπαινόβγαινε σε  καταλύματα και καταφύγια άστεγων γυναικών. Τον Ιούλιο του 2015 έφυγε για την Ιρλανδία και αυτό ήταν το τελευταίο που ακούσαμε από εκείνη». Είπε ακόμη ότι «Η Ντανιέλα είχε περάσει δύσκολες στιγμές. Ηταν όμως μια πολύ καλή εργαζόμενη, έξυπνη. Και έχει υπέροχη καρδιά».

Εν τω μεταξύ εμφανίστηκε και ένας σερβιτόρος σε καφέ, ο οποίος δήλωσε ότι η κυρία Αντάμκοβα είχε ρωτήσει πώς θα μπορούσε να πάει στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρέθηκε αργότερα, γιατί επρόκειτο να συναντήσει εκεί φίλους της. Είχε μαζί της σακίδιο, κινητό τηλέφωνο, ένα στρώμα και πολύ λίγα χρήματα. Ο νεαρός σερβιτόρος δεν κατάλαβε ότι έπασχε από άνοια. Την κέρασε καφέ και της είπε ότι θα μπορούσε να τη μεταφέρει ο ίδιος με τη βάρκα του αργότερα, όταν τελειώσει τη δουλειά του. Πράγμα που έκανε κιόλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...