216
O Τζο Μπάιντεν κατά την υπογραφή του σχεδίου | REUTERS/Tom Brenner

Ο Μπάιντεν έκανε νόμο του κράτους το πακέτο των $1,9 τρισ.

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 22:20
O Τζο Μπάιντεν κατά την υπογραφή του σχεδίου
|REUTERS/Tom Brenner

Ο Μπάιντεν έκανε νόμο του κράτους το πακέτο των $1,9 τρισ.

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 22:20

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εσπευσμένα το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα ανατολικών ΗΠΑ) το νομοσχέδιο για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, το οποίο εγκρίθηκε οριστικά την Τετάρτη από το Κογκρέσο.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το νομοσχέδιο να κυρωθεί σε νόμο την Παρασκευή. Εντός της ημέρας, εξάλλου, ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους θα απευθυνθεί στους πολίτες σχετικά με τη μάχη ενάντια στον ιό, έναν χρόνο μετά την κήρυξη κατάστασης παγκόσμιας πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο επεκτείνει το ομοσπονδιακό επίδομα 300 δολαρίων (πέραν των πολιτειακών επιδομάτων ανεργίας) και τα προγράμματα που παρέχουν ασφάλιση σε εκατομμύρια ανέργους έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ καθιστά τα 10.200 δολάρια σε εισόδημα από επιδόματα ανεργίας αφορολόγητα.

Περιλαμβάνει επίσης άμεσες πληρωμές 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς πολίτες υπό μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, αποκλείοντας όσους κερδίζουν άνω των 80.000 δολαρίων κατ’ έτος.

Περί τα 20 δισ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθούν για επιτάχυνση της παρασκευής και διάθεσης εμβολίων, ενώ άλλα 50 δισ. θα κατευθυνθούν στη διεύρυνση των τεστ και της ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων κορονοϊού.

Περί τα 350 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν σε αρωγή προς τις κυβερνήσεις των πολιτειών, των δήμων, των κομητειών και των κοινοτήτων ιθαγενών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...