134
«Η Μέρκελ ενεργεί αντισυνταγματικά, η Μέρκελ πρέπει να φύγει», γράφει ένα από τα πανό που υψώθηκαν εναντίον της καγκελαρίου | REUTERS/Hannibal Hanschke

Δρέσδη: «Στα τσακίδια» φώναξαν ακροδεξιοί διαδηλωτές στη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 21:41
«Η Μέρκελ ενεργεί αντισυνταγματικά, η Μέρκελ πρέπει να φύγει», γράφει ένα από τα πανό που υψώθηκαν εναντίον της καγκελαρίου
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Δρέσδη: «Στα τσακίδια» φώναξαν ακροδεξιοί διαδηλωτές στη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 21:41

Εκατοντάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές κάλεσαν επιτακτικά την Άνγκελα Μέρκελ να παραιτηθεί, την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας συναντιόταν με τοπικούς βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία.

Φωτογραφία από ψηλά από τη διαμαρτυρία εναντίον της Μέρκελ (REUTERS/Oliver Denzer)

Το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA οργάνωσε τη διαμαρτυρία εναντίον της Μέρκελ και της απόφασής της, το 2015, η χώρα να δεχθεί σχεδόν 1 εκατομμύρια πρόσφυγες – στην πλειονότητά τους από μουσουλμανικές χώρες.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «η Μέρκελ πρέπει να φύγει!» και «στα τσακίδια», κατά την άφιξη της γερμανίδας καγκελαρίου στη Δρέσδη.

Στην πόλη, οργανώθηκε επίσης αντιδιαδήλωση κατά των ακροδεξιών, ωστόσο δεν έχουν καταγραφθεί προς το παρόν συγκρούσεις ή επεισόδια, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας. Ο αξιωματικός δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των διαδηλωτών.