169
Ελεγχοι σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας για την τήρηση μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό | Intime

Κορονοϊός: Περίπου 8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για παραβάσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 12:55
Ελεγχοι σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας για την τήρηση μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό
|Intime

Κορονοϊός: Περίπου 8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για παραβάσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 12:55

Πολίτες και επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα για την καταστολή του ρυθμού μόλυνσης από τον κορονοϊό τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση, έχουν κληθεί να πληρώσουν από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες, Κυριακή, 7,8 εκατομμύρια ευρώ (7.830.430).

Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι οι έλεγχοι εντείνονται.

«Σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει 413.343 έλεγχοι, έχουν πιστοποιηθεί 14.832 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας καταστημάτων 5.265 ημερών σε όλη την επικράτεια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα μέτρα που απεικονίζονται στον χάρτη υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό (εδώ) τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκινούν τη λειτουργία τους 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία (εδώ), με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να δέχονται ασθενείς με Covid-19, ενώ ήδη από την Παρασκευή άρχισαν να μπαίνουν 50 νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...