188
Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνουν τους δημοσιογράφους | Protagon

Κορονοϊός: Αλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 27 Φεβρουαρίου 2020, 13:01
Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνουν τους δημοσιογράφους
|Protagon

Κορονοϊός: Αλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 27 Φεβρουαρίου 2020, 13:01

Αλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας: Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης γυναίκας, που νόσησε στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο είναι μία νεαρή γυναίκα, στην Αθήνα.

Την Τετάρτη, είχε ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα, στη Θεσσαλονίκη, όπου η 38χρονη νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, αλλά είναι καλά στην υγεία της. Συγκεκριμένα, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο, εμφανίζει ήπια νόσο και δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Η ασθενής είχε ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο.

Το σχολείο του μικρού ασθενούς, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα κλείσει για 14 ημέρες. Στο σχολείο έγινε ήδη απολύμανση, όπως και στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε πάει η πρώτη ασθενής, τη Δευτέρα.

Το παιδί δεν είχε πάει τη Δευτέρα στο σχολείο, όμως πήγε στη σχολική εκδρομή την Τρίτη.

Οσον αφορά το κρούσμα στην Αθήνα, πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Η ασθενής βρίσκεται στο «Αττικό», ένα από τα δύο νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Την ανακοίνωση έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης στην επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...