530
H αίθουσα της Προανακριτικής έχει ακούσει πολλά απίστευτα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου | SOOC/CreativeProtagon

Αίσθηση υποκόσμου

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 27 Φεβρουαρίου 2020, 09:49
H αίθουσα της Προανακριτικής έχει ακούσει πολλά απίστευτα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου
|SOOC/CreativeProtagon

Αίσθηση υποκόσμου

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 27 Φεβρουαρίου 2020, 09:49

Ενας επιχειρηματίας, ο Σάμπυ Μιωνής, εμφανίστηκε στην Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και κατήγγειλε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης υπό τον πρώην υπουργό, με τη συμμετοχή ανθρώπων από τον χώρο του Τύπου. «Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Ο επιχειρηματίας λέει ότι δέχθηκε εκβιασμό με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στη «λίστα Λαγκάρντ». Σύμφωνα με την καταγγελία του, στον εκβιασμό συμμετείχαν η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Υποστήριξε ότι σε συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, ο Παπαγγελόπουλος του παρουσίασε μία πλατφόρμα συμβιβασμού ανάμεσα στον ίδιο και στον εκδότη της «Δημοκρατίας», απαιτώντας την καταβολή 350.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι ο Παπαγγελόπουλος εκινείτο ανεξάρτητα και ανεξέλεγκτος από τους Τσίπρα και Παππά -ο Παππάς αισθάνθηκε έκπληξη όταν άκουσε την οικονομική απαίτηση. Παρουσίασε επίσης και «συμφωνητικό», στο οποίο περιγράφονται οι νομικές και δικαστικές κινήσεις που θα οδηγούσαν στην απεμπλοκή του. Είναι ένα… απίστευτο έγγραφο, που φέρει και υπογραφές, πάνω στο οποίο περιγράφεται τι θα κάνει η ανακρίτρια, τι απόφαση θα βγάλει η εισαγγελική Αρχή και τι ακριβώς θα επικυρώσει το Δικαστικό Συμβούλιο. Δήλωσε επίσης ότι διαθέτει αποδεικτικό υλικό για όσα ειπώθηκαν, προφανώς εννοεί ηχογραφήσεις.

Ο Παπαγγελόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν γελοία την κατάθεση του επιχειρηματία, λέγοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης, καθώς ο ενδιαφερόμενος ανήκει στην εβραϊκή κοινότητα. Επίσης σημειώνουν ότι ενδιαφέρον για τον επιχειρηματία είχε εκδηλώσει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ζήτησε συμβιβασμό ανάμεσα στον κ. Μινωή και τον εκδότη Φιλιππάκη.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, σε αυτήν την Προανακριτική έχουν κατατεθεί απίστευτα πράγματα.

Εισαγγελείς καταγγέλλουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (και «συνεργάτες») για την ύπαρξη κυκλώματος που στοχοποιούσε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επιχειρηματίες με σκοπό την αποκομιδή οικονομικού οφέλους.

Επιχειρηματίας περιγράφει τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά και ραντεβού στο Μαξίμου για διευθέτηση της υπόθεσής του. Λες και το Μαξίμου μπορεί να έχει λόγο σε δικαστικές υποθέσεις. Ακόμα και αν θες να συζητήσεις κάτι τέτοιο, δεν το κάνεις εκεί μέσα, πας απέναντι στον Εθνικό Κήπο.

Εισαγγελείς, αλλά και ο επιχειρηματίας, αναφέρονται σε κύκλωμα εκβιασμών που δρούσε διά του Τύπου.

Ενας εκ των προστατευομένων μαρτύρων δηλώνει ότι αυτά που κατέθεσε, περί χρηματισμού πολιτικών, είναι πιθανολογήσεις και «άκουσα, αλλά δεν είδα». Ο άλλος αρνείται να καταθέσει. Και ακόμα ψάχνουμε την τροχήλατη βαλίτσα με τα μετρητά.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε όλοι αυτοί που καταθέτουν έχουν συστήσει με τη σειρά τους μία οργάνωση που βάλθηκε να πλήξει τον άτεγκτο Παπαγγελόπουλο και την Αριστερά…

Είτε ο Παπαγγελόπουλος έχει κάπου λερωμένη τη φωλιά του και μένει να δούμε (αν δούμε) τι γνώριζε και η ηγεσία της Πρώτης Φοράς.

Μέση εκδοχή δεν υπάρχει. Και αν βάλουμε και την κοινή λογική στο παιχνίδι, είναι κομματάκι δύσκολο όλοι αυτοί να καταγγέλλουν τον Παπαγγελόπουλο χωρίς να έχουν καλύψει τα νώτα τους με αποδείξεις. Ο πρώην υπουργός λέει ότι ψεύδονται και θα τους βάλει στη φυλακή. Δυστυχώς, για τον ίδιο, αντίστοιχη άποψη έχουν και εκείνοι.

Κατάθεση με την κατάθεση, το παζλ σχηματίζεται. Εκείνο που δείχνει ακατανόητο είναι για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να συμπαρίσταται με τόση θέρμη στον πρώην υπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News