189
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, η χώρα του οποίου έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα από την πανδημία | REUTERS/Remo Casilli

Κόντε προς Μέρκελ: «Δεν γράφουμε εγχειρίδιο οικονομίας, αλλά Ιστορία»

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 14:50
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, η χώρα του οποίου έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα από την πανδημία
|REUTERS/Remo Casilli

Κόντε προς Μέρκελ: «Δεν γράφουμε εγχειρίδιο οικονομίας, αλλά Ιστορία»

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 14:50

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιμένει στη γραμμή που εκφράζει τις τελευταίες ημέρες για αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, αυτή τη φορά στοχεύοντας ειδικά στη Γερμανία, η οποία ως γνωστό, μέσω της Ανγκελα Μέρκελ, αρνείται στην έκδοση κορονο-ομολόγου για τη στήριξη των οικονομιών των πληττόμενων κρατών-μελών.

Εχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η νέα παρέμβαση του Κόντε έγινε με συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Δεν γράφουμε εγχειρίδιο οικονομίας, αλλά μια σελίδα βιβλίου Ιστορίας», είπε σε ένα μήνυμα προς τη γερμανίδα ομόλογό του και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι να υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο και όχι οι Γερμανοί να πληρώσουν τα χρέη της Ιταλίας».

Ο Κόντε σημείωσε επίσης ότι «δίνουμε μάχη κατά ενός κοινού και αόρατου εχθρού. Όλοι πλήττονται, όλοι είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα μιας μεμονωμένης χώρας. Είναι συναγερμός που αφορά όλους».

Ο ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι «με τα ευρωομόλογα οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από το ιταλικό χρέος. Θα πετύχουμε απλώς καλύτερους οικονομικούς όρους, προς όφελος όλων. Η Ιταλία πλήρωσε πάντα τα χρέη της και θα συνεχίσει να τα κάνει», κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...