242
Ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη λίγο πριν αναχωρίσει για τη Φλόριντα | REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ απάντησε γραπτά σε ερωτήματα του ειδικού ανακριτή Μόλερ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 08:16
Ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη λίγο πριν αναχωρίσει για τη Φλόριντα
|REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ απάντησε γραπτά σε ερωτήματα του ειδικού ανακριτή Μόλερ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 08:16

Χρειάστηκαν πολλοί μήνες προετοιμασίας, ερευνών και καταθέσεων από περιφερειακά πρόσωπα μέχρι να φτάσει ο ειδικός ανακριτής Μόλερ, που ερευνά τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, στον στόχο του, τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε την Τρίτη τις γραπτές απαντήσεις του στον ειδικό εισαγγελέα.

Ανάμεσα στα θέματα για τα οποία πιστεύεται πως απάντησε ο Τραμπ είναι η πολυσυζητημένη συνάντηση του Ιουνίου του 2016 που έκαναν ο γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, και άλλα μέλη της εκστρατείας του με Ρώσους.

«Είναι καιρός αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί», επισήμανε ένας από τους δικηγόρους του προέδρου, ο Ρούντι Τζουλιάνι, για να προσθέσει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου συνεργάστηκε με την έρευνα κατά τρόπο που «δεν είχε προηγούμενο».

Ο Τραμπ κατήγγειλε για άλλη μία φορά την Τρίτη το «κυνήγι μαγισσών». «Καμία σύμπραξη, τίποτα!», δήλωσε από τον κήπο του Λευκού Οίκου πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα, όπου θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών αυτή την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και μεταδόθηκε την Κυριακή, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι είναι μάλλον απίθανο να συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα, εξηγώντας πως «αρκετό χρόνο χάσαμε με το κυνήγι μαγισσών αυτό και η απάντηση είναι, μάλλον, τελειώσαμε».

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Μόλερ θα κλητεύσει τον Τραμπ να καταθέσει, αρχίζοντας έτσι κατά πάσα πιθανότητα μια νομική και πολιτική μάχη που εφόσον αρχίσει, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι θα φθάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...