304
Μία γυναίκα μπροστά στην κλειστή πόρτα της Μητρόπολης Αθηνών | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κλειστές παραμένουν οι εκκλησίες έως τις 11 Απριλίου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 17:31
Μία γυναίκα μπροστά στην κλειστή πόρτα της Μητρόπολης Αθηνών
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κλειστές παραμένουν οι εκκλησίες έως τις 11 Απριλίου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 17:31

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους χώρους λατρείας, τουλάχιστον έως τις 11 Απριλίου, Σάββατο του Λαζάρου.

Η ΚΥΑ προβλέπει τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία.

Στο τέλος της  νέας κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής: «Η διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας επιτρέπεται μόνο από το ίδιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του προσωπικού που έχει αναλάβει και την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή».

Στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα αναφορικά με τις Ακολουθίες για το Πάσχα.

Μήνυμα Ιερώνυμου

Το μήνυμα ότι «όλοι μαζί πρέπει να προστατεύσουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας» είχε στείλει, την Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος, ο οποίος προέβη σε εκκλήσεις προς τους πιστούς, αλλά και προς την Πολιτεία ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για την έκτακτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία προέτρεψε τους πιστούς σε κατ’ οίκον προσευχή, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της αόρατης απειλής του ιού. Ο κ. Ιερώνυμος συνέστησε στους πιστούς να αποφεύγουν τον κοινό εκκλησιασμό και να περιορίζονται σε προσευχή στο σπίτι, ενώ παράλληλα τους κάλεσε «να κάνουν κουράγιο».

Σχετικά με την αναστολή των Ακολουθιών ενόψει της εορτής του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως «ο πόνος κληρικών και λαϊκών είναι μεγάλος» και παρακαλεί την Πολιτεία «να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να υπάρξει διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν».

Ομως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», πριν από τις 10 Μαΐου, δεν προβλέπεται χαλάρωση των μέτρων, ενώ και ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα πως πρέπει να ξεχάσουμε την πασχαλινή έξοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...