193
Διασώστες μεταφέρουν τραυματισμένη γυναίκα στο καντόνι Λούντινγκ | China Daily via REUTERS

Κίνα: Στους 65 οι νεκροί από τον σεισμό της Δευτέρας

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 13:35
Διασώστες μεταφέρουν τραυματισμένη γυναίκα στο καντόνι Λούντινγκ
|China Daily via REUTERS

Κίνα: Στους 65 οι νεκροί από τον σεισμό της Δευτέρας

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 13:35

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό που έπληξε τη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν της Κίνας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι μετασεισμοί εξακολουθούσαν να γίνονται αισθητοί την Τρίτη, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μία ημέρα αφότου το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανακοίνωσε ότι σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Σιτσουάν, Τσενγκντού, περίπου στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι 21 εκατομμύρια κάτοικοι της Τσενγκντού βρίσκονταν από την προηγούμενη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, ανέφερε το BBC.

Μέχρι και το πρωί της Τρίτης είχαν αναφερθεί 248 τραυματισμοί και τουλάχιστον 12 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένοι δρόμοι, όπου έπεσαν συντρίμμια ή ανοίχτηκαν ρωγμές εξαιτίας του σεισμού, είναι αδιάβατοι, αναγκάζοντας τα σωστικά συνεργεία να περνούν ποταμούς με τη βοήθεια αυτοσχέδιων γεφυρών ή καλωδίων που συνδέουν τη μια όχθη με την άλλη.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή Μέσα έδειχναν διασώστες να μεταφέρουν τραυματισμένους κατοίκους πάνω από αυτοσχέδιες γέφυρες στην επαρχία Λούντινγκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...