346
Οι δύο αμερικανοί ηθοποιοί είχαν συναντήσει τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και είχαν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της Ουκρανίας | Reuters

Σον Πεν και Μπεν Στίλερ στη «μαύρη λίστα» του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 12:31
Οι δύο αμερικανοί ηθοποιοί είχαν συναντήσει τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και είχαν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της Ουκρανίας
|Reuters

Σον Πεν και Μπεν Στίλερ στη «μαύρη λίστα» του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 12:31

Ανεπιθύμητοι είναι από τη Δευτέρα στη Ρωσία οι διάσημοι αμερικανοί ηθοποιοί Μπεν Στίλερ και Σον Πεν. Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο αστέρες του Χόλιγουντ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 25 Αμερικανούς –κυρίως πολιτικούς, εμπορικούς αξιωματούχους και στελέχη επιχειρήσεων– στους οποίους απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την είσοδο στη χώρα. Και μάλιστα, σε μόνιμη βάση.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ Σον Πεν και ο κωμικός ηθοποιός Μπεν Στίλερ είναι ένθερμοι υποστηρικτές της Ουκρανίας, ενώ έχουν συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε υψηλού προφίλ κοινωνικές εκδηλώσεις υποστήριξης.

Ο πρωταγωνιστής των φιλμ «Μilk», «To όνομά μου είναι Σαμ» και «Σκοτεινό ποτάμι» βρισκόταν στην Ουκρανία, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ με θέμα τη διένεξη με τους Ρώσους, ενώ κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της σύρραξης συνέχισε να συλλέγει στοιχεία και συνεντεύξεις για να τη ρωσική εισβολή, πλέον, στη χώρα. Επισκέφθηκε το Κίεβο αλλά και την πόλη Λβιβ, συναντώντας τόσο τον Ζελένσκι, όσο και την αντιπρόεδρο της Ουκρανίας, καθώς και τοπικούς δημοσιογράφους και μέλη του στρατού. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να περάσει με τα πόδια τα σύνορα, μαζί με ουκρανούς πρόσφυγες, προκειμένου να βρει καταφύγιο στην Πολωνία.

Παράλληλα, δεν σταμάτησε να ενημερώνει τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στιγμιότυπα από το ταξίδι. Δεν δίστασε, μάλιστα, να καλέσει τους συναδέλφους του σε μποϊκοτάζ των Οσκαρ, εάν οι διοργανωτές δεν επέτρεπαν στον Ζελένσκι να εμφανιστεί στην τελετή απονομής, μέσω βίντεο. Εφθασε στο σημείο να απειλήσει να λιώσει τα δύο δικά του χρυσά αγαλματίδια, εάν η Ακαδημία δεν έδινε το λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Από την άλλη, ο πρωταγωνιστής των φιλμ «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη», «Γαμπρός της συμφοράς» και «Zoolander» μπήκε στη μαύρη λίστα με τις κυρώσεις της Μόσχας, διότι επίσης είχε επισκεφθεί την Ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ είχε εκφραστεί δημόσια για τον πρόεδρο Ζελένσκι, λέγοντας πως είναι ο ήρωάς του.

Ο κατάλογος των κυρώσεων, που περιλαμβάνει επίσης την υπουργό Εμπορίου του Τζο Μπάιντεν, Τζίνα Ραϊμόντο, τέσσερις αναπληρωτές υπουργούς Εμπορίου, καθώς και έξι γερουσιαστές των ΗΠΑ, εκτός από απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, «παγώνει» και κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχουν όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα, απαγορεύοντας σε ρώσους πολίτες να συναλλάσσονται μαζί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...