263
Ο νεαρός δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν | REUTERS

Η υγεία και η μακροζωία του Κιμ Γιονγκ Ουν στα χέρια 130 επιστημόνων

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2016, 11:30
Ο νεαρός δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν
|REUTERS

Η υγεία και η μακροζωία του Κιμ Γιονγκ Ουν στα χέρια 130 επιστημόνων

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2016, 11:30

Είναι γνωστή η αγάπη του νεαρού δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ ΓιονγκπΟυν, για το καλό φαγητό, το κρασί, τα γαλλικά τυριά και τα λουκούλλεια γεύματα. Μάλιστα περί τα τέλη Οκτωβρίου ο ιάπωνας σεφ Κένγι Φουγιμότο αποκάλυψε πως ο ηγέτης του απομονωμένου κράτους ήπιε μέσα σε μια νύχτα δέκα μπουκάλια κρασί μπορντό.

Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό, και αποκάλυψε η σκανδαλοθηρική βρετανική εφημερίδα Daily Star πριν από λίγες ημέρες, είναι πως μια πολυάριθμοι ομάδα επιστημόνων εργάζονται κλεισμένοι σε ένα «Ινστιτούτο Μακροζωίας» με μοναδικό σκοπό να ελαττώσουν τους κινδύνους ο ηγέτης να αντιμετωπίσει καρδιαγγειακά νοσήματα ή διαβήτη.

Σύμφωνα με τον αποστάτη Χίονγκ Σου Κιμ, που έφυγε από την Πιονγιάνγκ το 2009, έχει στηθεί ένα εργαστήριο που σκοπό έχει να διατηρήσει υγιή τον Κιμ Γιονγκ-Ουν. Ο ίδιος εργαζόταν εκεί κατά την περίοδο που ο πατέρας του δικτάτορα, Κιμ Γιονγκ Ιλ, βρισκόταν στην εξουσία, επίσης υπέρβαρος ο ίδιος, εξ ου και η έρευνα ξεκίνησε επί των ημερών του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σου Κιμ, όπως αναφέρει η Mirror, στο εργαστήριο βρίσκονται 130 κορυφαίοι ερευνητές από τμήματα Ιατρικής του Πανεπισημίου του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Το εργαστήριο φρουρείται όλο το 24ωρο, ενώ περιβάλλεται από τείχος 4 μέτρων.

Καθότι και οι δύο Κιμ ήταν παχύσαρκοι, έπρεπε να βρεθούν υπέρβαροι άνθρωποι για να μελετηθούν. Οι περισσότεροι όμως στη χώρα υποσιτίζονται, επομένως αντικείμενο της έρευνας έγιναν ξένοι πολιτικοί ηγέτες, που μελετώνται εν αγνοία τους.

Οσον αφορά τις εργασίες του ινστιτούτου, ο Χίονγκ Σου Κιμ πρόσθεσε πως είχε υπογράψει συμβόλαιο απορρήτου και πως δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλύψει τι γινόταν πίσω από τις πόρτες του. Πλέον, ασφαλής στη Νότια Κορέα, αποφάσισε να μιλήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...