245
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογική ομιλία του την Πέμπτη | REUTERS/Murad Sezer

Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 22:21
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογική ομιλία του την Πέμπτη
|REUTERS/Murad Sezer

Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 22:21

Ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία απέναντι στον Ερντογάν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, επιτέθηκε την Πέμπτη στη Μόσχα, κατηγορώντας την ευθέως για διασπορά fake news λίγα 24ωρα πριν από τις τουρκικές κάλπες.

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί ουσιαστικά τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ, που οδήγησε στην παραίτηση του τελευταίου.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο 74χρονος Κιλιτσντάρογλου, που είναι και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σημειώνει: «Αγαπητοί ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το περιεχόμενο deep fake και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε τη συνέχιση της φιλίας μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας».

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης έκανε αυτήν την ανάρτηση όχι μόνο στα τουρκικά, αλλά και στα ρωσικά.

Νωρίτερα, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, που προέρχεται μεν από το CHP, από το οποίο όμως έχει αποχωρήσει ιδρύοντας δικό του κόμμα, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δική του προεδρική υποψηφιότητα, έπειτα από τη διαρροή ενός βίντεο με σεξουαλικό περιερχόμενο στο οποίο εκείνος φέρεται να πρωταγωνιστεί. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ιντζέ απορρίπτει κατηγορηματικά ως deep fake και προϊόν μοντάζ το περιεχόμενο του εν λόγω βίντεο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τούρκοι αναλυτές, υπάρχουν εδώ και μέρες φήμες ότι πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα και κάποιο άλλο, απροσδιορίστου περιεχομένου βίντεο, ή κάποια κασέτα με πρωταγωνιστή τον Κιλιτσντάρογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...