216
Ο Ιντζέ φεύγει και, πιθανώς, ο Κιλιτσντάρογλου έρχεται... | Getty Images

Τουρκία: Η αποχώρηση του Ιντζέ, μποναμάς στον Κιλιτσντάρογλου

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 20:49
Ο Ιντζέ φεύγει και, πιθανώς, ο Κιλιτσντάρογλου έρχεται...
|Getty Images

Τουρκία: Η αποχώρηση του Ιντζέ, μποναμάς στον Κιλιτσντάρογλου

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 20:49

Αιφνίδιες εξελίξεις στην Τουρκία στο παρά πέντε των εκλογών. Ενας εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, την Πέμπτη 11 Μαΐου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εκλογική μάχη της Κυριακής 14ης Μαΐου.

Τρεις ημέρες πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη της Τουρκίας, ο Ιντζέ είπε απλώς στους δημοσιογράφους: «Αποσύρω την υποψηφιότητά μου». Ολο το προηγούμενο διάστημα ο Ιντζέ δέχθηκε μεγάλες πιέσεις εκ μέρους αντιπάλων του Ερντογάν, με το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητά του διασπά την αντιπολίτευση, έγραψαν τα διεθνή μέσα.

Ο Ιντζέ είπε επίσης ότι ένας λόγος για την αποχώρησή του είναι η κυκλοφορία ψεύτικων φωτογραφιών του, σεξουαλικού περιεχομένου. Παραπονέθηκε ότι επί 45 ημέρες συκοφαντήθηκε και υπέστη ηθικό μπούλινγκ και ότι οι αρχές δεν κατάφεραν να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή του.

«Ψεύτικα τιμολόγια, πλαστά βίντεο, φωτογραφίες… Πήραν βίντεο από ισραηλινή πορνογραφική ιστοσελίδα και έβαλαν μέσα το πρόσωπό μου» είπε ο Ιντζέ. Ωστόσο προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί από τη συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε περίπτωση που αυτή δεν καταφέρει να κερδίσει την προεδρία.

Γεγονός πάντως είναι ότι η αποχώρηση του Ιντζέ δίνει στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν, στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μεγάλη ώθηση. Αν και ο Ιντζέ συγκεντρώνει μικρό μερίδιο ψήφων, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ελπίζουν ότι η αποχώρησή του μπορεί να είναι αρκετή για να ανατραπεί ο Ερντογάν, και πλέον αισιοδοξούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...