461
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε και αυτή την επίμαχη ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου | IntimeNews

Κεραμέως: Λυπηρή η ανάρτηση Μόσιαλου

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2021, 10:52
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε και αυτή την επίμαχη ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου
|IntimeNews

Κεραμέως: Λυπηρή η ανάρτηση Μόσιαλου

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2021, 10:52

Μετά την Ιερά Σύνοδο που εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της στην χιουμοριστική εικόνα που δημοσίευσε στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος την Παρασκευή (εδώ), και την απάντηση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics το Σάββατο, και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε την σχετική ανάρτηση, υποστηρίζοντας ότι «προσβάλλει τους πιστούς».

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΙ, η κυρία Κεραμέως, σχετικά ερωτηθείσα για το σκίτσο (meme) που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη ανάρτηση, την χαρακτήρισε «λυπηρή» καθώς, όπως είπε, προσβάλλει τους πιστούς.

Ουσιαστικά η υπουργός Παιδείας είπε να πιάσει το νήμα από εκεί όπου το είχαν αφήσει κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα με τουλάχιστον αμφιλεγόμενες θέσεις τους στα social media. Αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Γιάννης Καλλιάνος, και οι δύο βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, επιτέθηκαν στον κ. Μόσιαλο.

O μεν κ. Κυρανάκης έγραψε, στο Twitter, το εξής:

«Το πρόβλημα με τον κ. Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του.Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας, δεν αντιλαμβάνεται ότι όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Covid λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι κι από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ. Ως πρώην υπουργός του και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δύο».

O δε κ. Καλλιάνος, είπε να απευθυνθεί προσωπικά στον καθηγητή του LSE, γράφοντας, επίσης στο Twitter, το παρακάτω μήνυμα:

«Κύριε Μόσιαλε, με την ειρωνεία σας απέναντι στην Ορθοδοξία δεν θα πείσετε κανέναν για την ύπαρξη του κορονοϊού, αντίθετως, προσβάλετε και διχάζετε. Λόγω της επικείμενης ελεύσεως του Θεανθρώπου αύριο αποτελεί ντροπή και όνειδος να στηλιτεύετε την Ορθοδοξία. Τι πρεσβεύετε;».

Φαίνεται ότι η υπουργός Παιδείας θεώρησε πολιτικά εύστοχο να ακολουθήσει το παράδειγμα των δύο ομόσταυλών της στη ΝΔ.

Το θέμα πάντως είχε προκαλέσει από το Σάββατο πολιτικές αντιδράσεις, Καθώς από την αντιπολίτευση τάχθηκαν στο πλευρό του διακεκριμένου καθηγητή. Μία ημέρα μετά την τοποθέτηση-αποδοκιμασία της Ιεράς Συνόδου, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης άσκησε κριτική στην ιεραρχία λέγοντας:.

«Η ενασχόληση της Ιεραρχίας με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου και η “ιερή οργή” που την κατέλαβε, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης με ύφος Μεγάλου Λογοκριτή, καθώς και με έμμεσες υποδείξεις αναφορικά με τη θέση του κ. Μόσιαλου στους Διεθνείς Οργανισμούς».

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε:

«Η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα, είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής-λογής “πνευματικών”, οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις “θεόπνευστες” συμβουλές τους. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή (η ΔΙΣ) “καταπίνει την κάμηλο” του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...