287
Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος (φωτογραφία αρχείου) | Facebook

Ιερά Σύνοδος εναντίον Μόσιαλου για «ανάρτηση που χλευάζει τη θρησκευτική πίστη»

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 17:17
Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος (φωτογραφία αρχείου)
|Facebook

Ιερά Σύνοδος εναντίον Μόσιαλου για «ανάρτηση που χλευάζει τη θρησκευτική πίστη»

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 17:17

Την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος προκάλεσε η χιουμοριστική εικόνα που δημοσίευσε στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics.

Μία ημέρα μετά την ανάρτηση του καθηγητή, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών».

Η ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου στο Facebook
Ολόκληρο το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει τη θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για τη ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...