185
Η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη | INTIMEnews

Κεφαλογιάννη: Ποιους καλύπτει η Ζορμπά και διαψεύδει τόσο απρεπώς τον Βαρώτσο;

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 13:02
Η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη
|INTIMEnews

Κεφαλογιάννη: Ποιους καλύπτει η Ζορμπά και διαψεύδει τόσο απρεπώς τον Βαρώτσο;

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 13:02

Θλιβερό χαρακτήρισε σε δήλωσή της η Ολγα Κεφαλογιάννη το θέμα που δημιουργήθηκε με την «είδηση» περί ανταλλαγής του γυάλινου «Δρομέα» του Κώστα Βαρώτσου με τον «Εφιππο Πολεμιστή» των Σκοπίων.

«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι.  Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση», σημειώνει χαρακτηριστικά η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας,  καλώντας την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, να ξεκαθαρίσει άμεσα «την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του “Δρομέα” των Αθηνών με το άγαλμα από τα Σκόπια» και να εξηγήσει «από πού ξεκίνησε η περίφημη “ιδέα”».

Παρεμβαίνοντας μάλιστα στην κόντρα του καλλιτέχνη με την υπουργό Πολιτισμού, η κυρία Κεφαλογιάννη διερωτάται με νόημα «ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά και διαψεύδει με αυτόν τον απρεπή τρόπο έναν καλλιτέχνη του μεγέθους, της σοβαρότητας και του κύρους του κ. Βαρώτσου;».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Βαρώτσος χαρακτήρισε άκομψο τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο επιχείρησε να διαψεύσει την πρόταση ανταλλαγής.

«Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος για να μαζέψει κανένας το θέμα», είπε και συμπλήρωσε ότι «θα είναι δύσκολο να με βγάλουν τρελό γιατί με ξέρει πολύς κόσμος και ξέρουν ότι δεν είμαι τρελός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...