208
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής | ΣΚΑΪ

Καραμανλής: Πότε θα βγουν στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 10:11
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής
|ΣΚΑΪ

Καραμανλής: Πότε θα βγουν στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 10:11

Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που θα εκτελούν δρομολόγια σε περιφερειακές γραμμές στην Αττική, θα βγουν στον δρόμο από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, που επισήμανε ότι το προσεχές διάστημα θα χρησιμοποιηθούν άλλα 100 λεωφορεία, ενώ επίκειται και η ενίσχυση του στόλου με leasing.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «καταφέραμε και φέραμε τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πιο νωρίς από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο».

«Την Πέμπτη θα μπουν στα δρομολόγια τα πρώτα 10 με 12 οχήματα, την άλλη εβδομάδα άλλα 40 με 50, και σταδιακά 200 λεωφορεία συνολικά μέχρι τέλη Οκτωβρίου», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι η δεύτερη φάση της ενίσχυσης θα αφορά «300 λεωφορεία, μέχρι 10 ετών, που θα αποκτηθούν μέσω leasing μέχρι το τέλος του χρόνου, αρχές Ιανουαρίου». Ακόμη, επισήμανε ότι «το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 3 ευρώ στα λεωφορεία του ΟΣΥ, ενώ στα ΚΤΕΛ 1,41 ευρώ».

«Τα λεωφορεία με leasing θα τα οδηγούν οι οδηγοί της ΟΣΥ. Τα ΚΤΕΛ θα είναι άλλοι 550 οδηγοί, μιλάμε για 1.200 θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Καραμανλής.

Τόνισε μάλιστα ότι «είχαν να αγοραστούν λεωφορεία και τρόλεϊ πάνω από 10 χρόνια».

Τέλος, ο υπουργός ανήγγειλε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, όπου, όπως είπε, «οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...