232
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σε δηλώσεις του | ΣΚΑΪ

Γώγος: Κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού από τις πλατείες

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:28
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σε δηλώσεις του
|ΣΚΑΪ

Γώγος: Κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού από τις πλατείες

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:28

Οι πλατείες, όπου συνωστίζεται κάθε βράδυ πλήθος κόσμου, είναι ένα σημείο με μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως όταν είμαστε σε τέτοιους χώρους με συνωστισμό, ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οπως εξήγησε, η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά και σε συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες, υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί, όπως έναν 28χρονο στην Πάτρα και μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη. «Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημά τους σε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχει κλιμάκωση των μέτρων. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου υπάρχει μεγάλη δέσμη μέτρων, αυτή την στιγμή, με τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Πρέπει να δούμε και ότι είναι πιθανό, αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, να χρειαστούμε νέα μέτρα, όπως μάσκα παντού – με τη σωστή χρήση όμως».

Πρέπει να κατέβουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων «για να είμαστε ευχαριστημένοι. Υπήρχε ο κίνδυνος με την αύξηση των κρουσμάτων που βλέπαμε να γίνουν 1.000. Τώρα υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτή την στιγμή το ποτήρι είναι μισογεμάτο», είπε ακόμη.

Ανέφερε, τέλος, ότι από τις 15 Οκτωβρίου πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να εμβολιάζεται για τη γρίπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...