579
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Καραμανλής: Οργανωμένη παρακώλυση συγκοινωνίας στον Προαστιακό

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:44
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Καραμανλής: Οργανωμένη παρακώλυση συγκοινωνίας στον Προαστιακό

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:44

Στην καταγγελία ότι μια μειοψηφία συνδικαλιστών κατέλαβε τα αμαξοστάσια του Προαστιακού με συνέπεια να μη λειτουργήσει, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί (εδώ), προέβη ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για τα αδικήματα της «οργανωμένης παρακώλυσης της συγκοινωνίας».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Καραμανλής είπε:

«Η απεργία που είχε ανακοινωθεί ήταν για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών. Ως κυβέρνηση σεβόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Με τον Προαστιακό όμως είχαμε κάτι που δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής νοοτροπίας, συγκεκριμένων συνδικαλιστών» τόνισε ο υπουργός και εξήγησε ότι κανείς δεν είχε ενημερωθεί για την απεργία, ούτε η διοίκηση ούτε οι εργαζόμενοι:

«Χθες στις 7 μ.μ. πάρθηκε μια απόφαση ότι θα συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία, χωρίς να ειδοποιηθεί το επιβατικό κοινό. Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία των εργαζομένων –διότι η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελαν να πάνε να δουλέψουν– πήγαν στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη και βρήκαν κλειδωμένα τα αμαξοστάσια από συγκεκριμένα σωματεία που ελέγχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις… Από παρατάξεις που σίγουρα δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση», σημείωσε με νόημα.

«Μια οργανωμένη μειοψηφία προκάλεσε παρακώλυση συγκοινωνίας, έκανε κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε συναδέλφους να πάνε να εργαστούν για να λειτουργήσει ο Προαστιακός», τόνισε ο υπουργός και ξεκαθάρισε:

«Εμείς θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω δώσει εντολή, έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού μίλησα και με τον πρόεδρο της ΟΣΕ και θα καλέσουν σε απολογία και θα ασκηθούν αυτά που πρέπει να ασκηθούν για τα πειθαρχικά στους εργαζομένους και θα δούμε κατά πόσο, αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο άμεσα, θα λάβουμε και άλλα μέτρα. Εντός της ημέρας».

«Η διοίκηση δεν φταίει σε τίποτα αν πήγαν τα σωματεία και έκαναν παρακώλυση συγκοινωνίας» σημείωσε επίσης ο κ. Καραμανλής, ο οποίος κατήγγειλε ότι τα σωματεία των σταθμαρχών και των κλειδούχων πήγαν παρανόμως και έκλεισαν τα αμαξοστάσια. Παρέπεμψε δε και σε παραπομπή των συγκεκριμένων στη Δικαιοσύνη.

«Ούτε σε αφρικανικές χώρες!»

«Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για να συμπληρώσει πως «η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά. Η δικαστική εξουσία, αφού πάρει μία συγκεκριμένη αναφορά από τις διοικήσεις των εταιρειών, κινείται με τις διαδικασίες που προβλέπει η Δικαιοσύνη. Θα το κάνουμε όλο, διότι θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα, ότι δεν μπορεί μία συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούν, αλλά, το κυριότερο, τους ανθρώπους που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον Προαστιακό».

«Εμείς έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την ασφάλεια των επιβατών. Οταν γίνεται ένας τέτοιος τσαμπουκάς, μία τέτοια ενέργεια, δεν μπορείς να αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τους προειδοποιήσεις ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να καλέσουμε την αστυνομία για το παραμικρό πρόβλημα. Εγώ ήρθα εδώ για να πω στους εργαζόμενους και να τους προειδοποιήσω και να τους κάνω μία έκκληση, ότι πρέπει να ανοίξει το αμαξοστάσιο. Εάν δεν ανοίξουν τα αμαξοστάσια, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και επειδή ζούμε σε ένα κράτος δικαίου –τουλάχιστον εγώ που είμαι πολιτικός, αυτό πιστεύω– δεν υπάρχει ασυλία για συντεχνίες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός δεν θα ανεχθούν αυτά που ανέχονταν άλλες κυβερνήσεις»

«Πάντως, δεν υποκινήθηκαν από εργατοπατέρες που ανήκουν στη ΝΔ» απάντησε εξάλλου ο κ. Καραμανλής όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση της κυβέρνησης ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις υποκινήθηκαν από «εργατοπατέρες» του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...