382
Ακινητοποιημένοι τελικά και οι συρμοί του Προαστιακού | SOOC

Σαδισμός: Ανακοίνωσαν απεργία και σε τρένα – Προαστιακό τα ξημερώματα!

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 07:16
Ακινητοποιημένοι τελικά και οι συρμοί του Προαστιακού
|SOOC

Σαδισμός: Ανακοίνωσαν απεργία και σε τρένα – Προαστιακό τα ξημερώματα!

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 07:16

Πλέον ξεφεύγει από το πλαίσιο του συνδικαλισμού και γίνεται σαδισμός. Πέρα από το 24ωρο «λουκέτο» σε Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τρίτη τελικά και ο Προαστιακός και τα τρένα, μολονότι είχε ανακοινωθεί (εδώ) πως θα λειτουργούσαν κανονικά!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και όπως ανακοίνωσε στις 6.30 π.μ. η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός»!

Αυτό σημαίνει ότι επιβάτες που είχαν ξεκινήσει να πάνε νωρίς το πρωί στους σταθμούς, γνωρίζοντας ότι τα δύο συγκεκριμένα ΜΜΜ θα λειτουργούσαν, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, για να μην πούμε μπροστά σε μια ενέργεια εμπαιγμού των πολιτών.

Αλλοι δε, αντιμετώπισαν το εξής φαινόμενο: τα πολύ πρωινά δρομολόγια έγιναν, αλλά μετά κηρύχθηκε η απεργία με συνέπεια να έχουν ταξιδέψει, πχ. στο Κιάτο, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν!

Σε κάθε περίπτωση, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλη την ημέρα:

– τα λεωφορεία

– τα τρόλεϊ,

– το τραμ

– ο Ηλεκτρικός και το Μετρό (γραμμές 1, 2 και 3)

– και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα κινηθούν κανονικά.

– Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν και οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας επισήμανε ότι «όχι μόνο δεν καταργήθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας».

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός μας δακτύλιος. Παράλληλα, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10:30, κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό καλεί το ΠΑΜΕ.

Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30, έχουν προγραμματίσει, από την πλευρά τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, συμμετέχουν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...