553
Η Λιάνα Κανέλλη ξιφουλκεί στο περιθώριο παλαιότερης συνεδρίασης της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση | SOOC

Κανέλλη: «Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας, εγώ δεν δίνω το μισθό μου»

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 14:32
Η Λιάνα Κανέλλη ξιφουλκεί στο περιθώριο παλαιότερης συνεδρίασης της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
|SOOC

Κανέλλη: «Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας, εγώ δεν δίνω το μισθό μου»

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 14:32

Η άρνηση της Λίανας Κανέλη (εδώ) να συνεισφέρει με το 50% του μισθού της στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανταποκρινόμενη στη σχετική έκκληση του Πρωθυπουργού (εδώ), προκάλεσε θύελλα επικρίσεων. Η βουλευτής του ΚΚΕ, ωστόσο, επιμένει στη στάση της και με ένα μακροσκελές κείμενο-απάντηση στους επικριτές της, εξηγεί γιατί δεν συμβάλλει έστω και συμβολικά με το ήμισυ της βουλευτικής αποζημίωσης, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο άρθρο της στην ιστοσελίδα katiousa.gr, η κυρία Κανέλλη καταγγέλλει το «ικρίωμα λαϊκισμού και χυδαιότητας» που στήθηκε για το πρόσωπό της και αφού  αποκαλεί «πυροτέχνημα» την προτροπή Μητσοτάκη προς υπουργούς και βουλευτές, αναφωνεί:

«Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας. Είμαι ρούχο καθαρό, ανεξαρτήτως μόδας».

«Το κεφάλι μου το κράτησα ψηλά και τη μέση μου ίσια κι όρθια. Ετσι θα πράξω και τώρα. Στα γεράματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ στο άρθρο της που αναλυτικά έχει ως εξής:

Στο ικρίωμα του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της διαστρέβλωσης, της συναδελφικής κακοήθειας, της δημόσιας βιαιοπραγίας ακόμη, προς ηδονή των θηρευτών εντυπώσεων, έχω στηθεί αμέτρητες φορές από τότε που επέλεξα να ζω γράφοντας και μιλώντας. Το κεφάλι μου το κράτησα ψηλά και τη μέση μου ίσια κι όρθια.

Έτσι θα πράξω και τώρα. Στα γεράματα. Χωρίς τα… όπλα του τουήτερ και του ίνσταγκραμ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε μακελάρηδες κι άλλα επίκαιρα κτήνη, φτηνιάρηδες ενδημικούς μαφιόζους και ιδεολογικούς δουλέμπορους της εντυπωσιοθηρίας. Στο τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, η απάντησή μου αφορά εμένα και τον παραλήπτη. Και δεν απαντάω μεμονωμένα σε καθάρματα που μ’ εκβιάζουν για να την πάρουν λάφυρο κι ύστερα να την βγάλουν σε πλειστηριασμό με εύλογο κέρδος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: η προτροπή για κατάθεση μισού βουλευτικού μισθού ήρθε από το προσωπικό φέησμπουκ του πρωθυπουργού, ίσως και σ’ ένα διάλειμμα της μάχης εναντίον της πανδημίας. Οπότε χρειαζόταν κι ένα πυροτέχνημα για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος, σε έδαφος υποκείμενου νοσήματος της υπερδεκαετούς οξείας μνημονίτιδας, που πλήττει μόνο το λαό. Δεν ήταν ούτε πολιτική πρόταση, ούτε κοινοβουλευτική, μήτε καν επίσημα διατυπωμένη, προσκοπικού τύπου πρόσκληση, σε εθελοντισμό. Έσπευσαν να ανταποκριθούν, κρύβοντας πίσω από επικαιροποιημένη φιλανθρωποίηση, τις φάτσες τους με κατάλληλες λεζάντες, πλείστοι όσοι κάτοχοι στρατιών τρολ και αλγορίθμων, αγοραστές τη ευμένειας του πρωθυπουργικού πρίγκηπα και θιασώτες της ελεύθερης αγοράς. Αυτής που θέλει οι δήμιοι των δικαιωμάτων να το παίζουν το ρολάκι ότι δήθεν μοιάζουν με τα θύματά τους σε επίπεδο συνεπειών. Να θολώσει ο νους να μη βλέπει τον εχθρό της επόμενης μέρας. Τωρινοί και μελλοντικοί άνεργοι, να χειροκροτούν όσους τους έδεσαν χειροπόδαρα, καβάλα στην ανωτέρα βία για το καλό τους.

Σ’ αυτήν την υποκρισία κρύβεται το… βουλώστε τα στόματα που νομοτελειακά θ’ ανοίξουν, όταν η πραγματική ζωή κι όχι η επιβίωση θα διεκδικούν τα πάντα. Σ’ αυτό απάντησα εν γνώσει των συνεπειών του νόμου της επικοινωνιακής ζούγκλας, ότι δε βάζω πλάτη. Δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία. Μπορεί να προσφέρω μάσκες και αντισηπτικά. Ούτε το ξέρετε τιμητές της δεκάρας, ούτε θα το μάθετε ποτέ. Αλλά να προσφέρω φίμωτρα και παραλυτικά των αγώνων, που θα εκραγούν άμα πεταχτεί το καπάκι της χύτρας ταχύτατου φόβου των ημερών, έχω το κουράγιο ν’ αρνηθώ. Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας. Είμαι ρούχο καθαρό, ανεξαρτήτως μόδας.