456
|

Καμίνης: Δεν παραχωρούμε δημόσιο χώρο στην ΧΑ για προεκλογική προβολή

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 16:39

Καμίνης: Δεν παραχωρούμε δημόσιο χώρο στην ΧΑ για προεκλογική προβολή

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 16:39

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να μην παραχωρηθεί δημόσιος χώρος στη Χρυσή Αυγή προκειμένου να στήσει προεκλογικό περίπτερο.

Η πρόταση για μη παραχώρηση χώρου πέρασε με ψήφους 26 υπέρ, 1 κατά 1 αποχή και 1 άκυρο.

«Δεν θα παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή κανέναν από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους για προεκλογική προβολή, γιατί λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση» εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης που για άλλη μία φορά δεν δίστασε μπροστά στις απειλές των μελών της Χρυσής Αυγής – είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης κράτησε λίστα με τα ονόματα όσων λένε «ναι» στην πρόταση Καμίνη ώστε να μπορέσει να υποβάλει μήνυσή.

Σε μία εισήγηση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα ένα μάθημα δημοκρατίας και συνταγματικής νομιμότητας, ο κ. Καμίνης τόνισε: «όλα τα δικαιώματα, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως «ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης. Ακόμα και ιεράρχης, καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, με βάση τις διατάξεις αυτές. Επομένως, απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης».

Οπως τόνισε, «δεν θα παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους. Είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους».

«Αυτό ας το κάνουν από τα γραφεία τους, από τα κανάλια τους, από οπουδήποτε αλλού, όχι όμως από έναν χώρο που ανήκει σε όλους τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας: «Αυτή πιστεύω ότι είναι η πεποίθηση της δημοκρατικής πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αυτού του είδους ο λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας. Και ελπίζουμε, ότι σύντομα θα περατωθεί και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή. Αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ’ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».