300
Σκηνικό ολικής καταστροφής στην πόλη Πάρανταϊς | REUTERS/Sharon Bernstein

Καλιφόρνια: Σε 48 ανέρχονται οι νεκροί, ανεξέλεγκτα τα μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 09:09
Σκηνικό ολικής καταστροφής στην πόλη Πάρανταϊς
|REUTERS/Sharon Bernstein

Καλιφόρνια: Σε 48 ανέρχονται οι νεκροί, ανεξέλεγκτα τα μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 09:09

Τα λείψανα ακόμη έξι θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς Camp εντοπίστηκαν την Τρίτη στην πόλη Πάρανταϊς, τμήματα της οποίας αποτεφρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών σε 48.

Η φωτιά είναι η πιο πολύνεκρη και πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Οι έρευνες στην πόλη Πάρανταϊς συνεχίζονται μέσα σε αποκαΐδια και συντρίμμια με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών. Οι τοπικές Αρχές ζήτησαν και έλαβαν βοήθεια από 100 άνδρες της Εθνοφρουράς για να εντοπιστούν τυχόν άλλα θύματα.

Η πυρκαγιά Καμπ μέχρι στιγμής έχει καταστρέψει πάνω από 8.800 σπίτια και άλλα κτίρια, τα περισσότερα στην Πάρανταϊς, μια πόλη όπου ζούσαν άλλοτε 27.000 άνθρωποι.

Η διαταγή άμεσης απομάκρυνσης που εξέδωσαν οι Αρχές παραμένει σε ισχύ για πάνω από 50.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Παραμένει ωστόσο ασαφές πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι. Ο σερίφης της κομητείας Μπιουτ, που έχει πληγεί βαρύτερα, είχε κάνει λόγο για 228 αγνοούμενους, αλλά την Τρίτη είπε πως ο αριθμός είναι πολύ ρευστός. Υποσχέθηκε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του θα δημοσιοποιήσουν σύντομα έναν κατάλογο με τα ονόματα των προσώπων που αγνοούνται.

Στο μεταξύ, στη νότια Καλιφόρνια, οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο κατά το 35% την πυρκαγιά που ονομάστηκε Γούλσεϊ.

Η πυρκαγιά έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει καταστρέψει πάνω από 400 κτίρια και έχει εκτοπίσει πάνω από 200.000 πολίτες από κοινότητες σε βουνά και λόφους κοντά στο Μάλιμπου, δυτικά του Λος Άντζελες. Ακόμη, έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και τους δρόμους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει σε κατάσταση μείζονος καταστροφής τις πυρόπληκτες περιοχές στην Καλιφόρνια από τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια για την άμεση και τη μεσοπρόθεσμη αποκατάσταση.

Η Καλιφόρνια βίωσε τις δύο χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ως προς τις δασικές πυρκαγιές την τελευταία διετία, εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στις δυτικές ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...