185
|

«Και μην ξεχνάτε: σημαιοφόροι με κλήρωση!»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2018, 14:19

«Και μην ξεχνάτε: σημαιοφόροι με κλήρωση!»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2018, 14:19

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας εν όψει των σχολικών εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου θα γίνει και πάλι με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της κάθε τάξης.

Βασικό επιχείρημα για την τήρηση του συστήματος της κλήρωσης αντί της βαθμολογίας των μαθητών ως κριτήριο επιλογής, παραμένει για τους αρμόδιους του υπουργείου ότι με τον τρόπο αυτόν «αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μαθητών» και οι πάσης φύσεως διενέξεις.

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης, ότι καθώς η 27η Οκτωβρίου πέφτει Σάββατο, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της  Εθνικής Επετείου στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...