387
Φωτογραφία από πρόσφατη συνάντηση του δ.σ. της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας. «Κόψε τον αέρα στους ιδιώτες», του λένε τώρα οι συνδικαλιστές | INTIMEnews

Συνδικαλιστικών αγκυλώσεων συνέχεια: η ΟΛΜΕ λέει όχι σε όλες τις ιδιωτικές χορηγίες στα σχολεία!

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 14:44
Φωτογραφία από πρόσφατη συνάντηση του δ.σ. της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας. «Κόψε τον αέρα στους ιδιώτες», του λένε τώρα οι συνδικαλιστές
|INTIMEnews

Συνδικαλιστικών αγκυλώσεων συνέχεια: η ΟΛΜΕ λέει όχι σε όλες τις ιδιωτικές χορηγίες στα σχολεία!

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 14:44

Η περίπτωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με το ζήτημα (όπως εξελίχθηκε) της δωρεάς του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα σχολεία του Βόλου, δεν ήταν διόλου μεμονωμένη περίπτωση.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΟΛΜΕ προτάσσει τα στήθη της στον «κίνδυνο» που αποτελούν οι ιδιωτικές χορηγίες για τα δημόσια σχολεία και λέει ένα βροντερό «όχι» στην «εμπορευματοποίηση» της δημόσιας Παιδείας, που κατά την άποψή της επιχειρείται μέσα από τέτοιους είδους πρωτοβουλίες!

Στο ίδιο αναχρονιστικό και αρτηριοσκληρωτικό πνεύμα καλεί μάλιστα το υπουργείο Παιδείας  να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων «με το πρόσχημα» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- χορηγικών προγραμμάτων, αλλά και τους διευθυντές των σχολείων και τους  εκπαιδευτικούς να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες των «κακών» υστερόβουλων ιδιωτών.

Οι συνδικαλιστές  στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους στη Μαγνησία που απέρριψαν ως άλλο «Δούρειο Ιππο» την «ύποπτη» κατά την ιδεοληπτική εμμονή τους, προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη, παρά το (έστω και ετεροχρονισμένο) mea culpa της προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ που πήρε πίσω την υπογραφή της.

Στη σχετική ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του στη λογική των χορηγιών από εταιρείες, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η συντήρηση, ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η στελέχωση του δημόσιου σχολείου είναι ευθύνη και υποχρέωση αποκλειστικά και μόνο της Πολιτείας.

Και αν δεν μπορεί η Πολιτεία, τότε καλύτερα να ρημάξουν τα σχολεία παρά να βοηθήσουν οι ιδιώτες!

Ετσι ενώ  αναγνωρίζει -κατά τη δική του διατύπωση- ότι η μειωμένη κατά 50% χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, τα προβλήματα σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές καθώς και η υποστελέχωση σε προσωπικό, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα στον χώρο της δημόσιας Παδείας, το δ.σ. της ΟΛΜΕ αντιμετωπίζει με δυσπιστία και παροιμιώδη απέχθεια κάθε μορφής ιδιωτική χορηγία.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει αντίθετο με την «οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας» που, όπως υποστηρίζει,  επιτυγχάνεται μέσω της προβολής και διαφήμισης πολυεθνικών εταιρειών και των χορηγιών κοινωφελών ιδρυμάτων (!) και γι αυτό καλεί τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να «κόψει τον αέρα» στους ιδιώτες.

Ως εναλλακτική λύση οι συνδικαλιστές προτείνουν την «αγωνιστική διεκδίκηση» επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων, υψώνοντας παράλληλα τείχος προστασίας σε όσους… «αφελείς» νομίζουν ότι θα μπορέσουν να μπουν από την πίσω πόρτα στα δημόσια σχολεία.

Αντί περαιτέρω σχολίου, ίσως είναι καταλληλότερο και πιο ταιριαστό το χιλιοειπωμένο «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...