512
|

Και επίσημα καθηγήτρια πανεπιστημίου η Μπέτυ Μπαζιάνα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 15:39

Και επίσημα καθηγήτρια πανεπιστημίου η Μπέτυ Μπαζιάνα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 15:39

Ενας νέος σταθμός στην καριέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα στον κόσμο της εκπαίδευσης, μόλις κατακτήθηκε. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα εξελέγη ομόφωνα για την προκηρυσσόμενη θέση επίκουρου καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λαμία, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η απόφαση του 11μελούς εκλεκτορικού σώματος –αποτελείται από ισάριθμους πανεπιστημιακούς που προέρχονται από όλη τη χώρα– ήταν ομόφωνη καθώς είχε προηγηθεί η θετική εισήγηση της επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση. Οπως ανέφερε το esos.gr,  το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που καταλαμβάνει η κυρία Μπαζιάνα είναι «Επίπεδο ελέγχου – Πρωτόκολλα Πρόσβασης και Αρχιτεκτονικές σε Οπτικά Δίκτυα».

Η προκήρυξη της θέσης έγινε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 2 Αυγούστου 2019. Δεν κατατέθηκαν ενστάσεις επί της διαδικασίας. Μετά την απόφαση, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες για τον διορισμό της κυρίας Μπαζιάνα στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Η πρόοδος της συντρόφου του κ. Τσίπρα στον κόσμο της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης είναι αξιοθαύμαστη και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να μη γίνει θέμα πολιτικής συζήτησης. «Αγκάθι» είχε υπάρξει μια ειδική ρύθμιση το 2016, επί υπουργίας Νίκου Φίλη που της επέτρεπε να μεταταχθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΜΠ.

Ως γνωστόν η κυρία Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Επειτα πήγε στο ΕΜΠ, όπου και εργάστηκε ως ερευνήτρια, συνεχίζοντας παράλληλα και τη διδακτορική της διατριβή.

Σε μια πρώτη προσπάθεια να βρει δουλειά, αρχικά η κυρία Μπαζιάνα είχε κάνει τα χαρτιά της για να διοριστεί ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Καθώς όμως τα πρώτα μνημόνια απαγόρευαν τις προσλήψεις καθηγητών, η κυρία Μπαζιάνα υποχρεώθηκε να αιτηθεί τη μετάταξη της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως δασκάλα στο Δημοτικό.

Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2014 αποσπάστηκε ως ερευνήτρια στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Μετά ακολούθησε η Κοζάνη, μια θέση στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αυτός ο διορισμός ήταν μια «θέση 407»: η Σχολή έκανε χρήση του Προεδρικού Διατάγματος 407 που επιτρέπει σε κάθε πανεπιστήμιο να κάνει έκτακτες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού.

Οσο η κυρία Μπαζιάνα δίδασκε στην Κοζάνη, στο υπουργείο Παιδείας προετοίμαζαν μία ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του ’16, επί υπουργίας του κ. Φίλη. Τότε ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής του Ποταμιού και σήμερα γενικός γραμματέας Αθλητισμού, κατήγγειλε ότι επρόκειτο για μία ρύθμιση σχεδόν «φωτογραφική» για τη σύντροφο του κ. Τσίπρα. Η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς «ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων» να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Κυρίως όμως ήρε τον περιορισμό στις μετατάξεις –με το προηγούμενο καθεστώς έπρεπε να μεσολαβούν πέντε χρόνια ανάμεσα στις μετατάξεις ενός εκπαιδευτικού. Κάνοντας χρήση αυτού του νόμου, η κυρία Μπαζιάνα έλαβε θέση διδάσκουσας στα εργαστήρια των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στο Πεκίνο η κυρία Μπαζιάνα είχε αναγορευτεί επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της κινεζικής πρωτεύουσας.

Τον Απρίλιο του 2018 με ΦΕΚ επισφραγίστηκε ο διορισμός της στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα της κυρίας Μπαζιάνα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...