547
Η εκ των πρωταγωνιστών του νέου επεισοδίου στα έδρανα της βουλής Αννέτα Καββαδία | INTIMEnews

Καφενείο και πάλι η Βουλή: «Αντε ρε τσόκαρο» – «Κάτσε κάτω ρε γελοίε!»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 09:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/12/2018, 16:20
Η εκ των πρωταγωνιστών του νέου επεισοδίου στα έδρανα της βουλής Αννέτα Καββαδία
|INTIMEnews

Καφενείο και πάλι η Βουλή: «Αντε ρε τσόκαρο» – «Κάτσε κάτω ρε γελοίε!»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 09:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/12/2018, 16:20

Μετά τα επαναλαμβανόμενα «ντροπή – ντροπή» και «δεν ντρέπεστε» που ακούγονταν μονότονα στη σύγκρουση κορυφής Τσίπρα – Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, και τους σκαιούς χαρακτηρισμούς -επιπέδου κουτσομπολιού της γειτονιάς- που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Τατσόπουλο, η κατρακύλα της πολιτικής αντιπαράθεσης συνεχίστηκε και το βράδυ της Τετάρτης στο κοινοβούλιο.

Το φιτίλι άναψε από μία πρώτη κόντρα (κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού) του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον εισηγητή της ΔΗΣΥ, Κώστα Σκανδαλίδη (φωτογραφία κάτω), ο οποίος έκανε αναφορά κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην (προαναφερθείσα) αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε να δικαιολογηθεί (στη φωτογραφία κάτω) μιλώντας για «τσουβάλιασμα» στο οποίο υποπίπτει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, ωστόσο εκείνος επέμεινε επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη Βουλή.

Γρήγορα όμως τα πράγματα εκτραχύνθηκαν και ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης ακούστηκε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Λεωνίδας Γρηγοράκος να αποκαλεί «τσόκαρο» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και ο καβγάς άναψε για τα καλά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το επεισόδιο, η κυβερνητική βουλευτής φέρεται να αντέδρασε για τον θόρυβο που έκαναν βουλευτές της ΔΗΣΥ όση ώρα διασταύρωναν τα ξίφη τους οι κύριοι Τσακαλώτος και Σκανδαλίδης.

«Σκάσε ρε τσόκαρο», της είπε τότε ο κ. Γρηγοράκος (στη φωτογραφία κάτω αγανακτισμένος) με την κυρία Καββαδία να του απαντά «κάτσε κάτω ρε γελοίε» – φράση πάντως που διαψεύδει η ίδια.

«Στον χορό» μπήκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης που τα έβαλε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Κώστας Κατσίκης φωνάζει από το βήμα της Βουλής στον Βασίλη Κεγκέρογλου/ INTIMEnews

«Περισσότερο σεβασμό, κάνεις φασαρία, ντροπή σου», είπε σε έντονο ύφος στον βουλευτή της ΔΗΣΥ, για να προσθέσει: «όχι σε εμένα αυτά, στους παλιάτσους που σε περιβάλλουν…».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απαντά στον Κώστα Κατσίκη/ INTIMEnews

Και το «καλύτερο» το άφησε για το τέλος ο εκνευρισμένος Κατσίκης λέγοντας στον κ. Κεγκέρογλου: «Στήσου μπροστά σ’ έναν καθρέφτη και φτύσε το είδωλό σου μέχρι να σκοτεινιάσει».

Και ένας ακόμη «υψηλού επιπέδου» διάλογος μεταξύ μελών της Βουλής των Ελλήνων είχε μόλις ολοκληρωθεί.

Παραπομπή Γρηγοράκου ζήτησε η Καββαδία

Στο δεύτερο… ημίχρονο όλης αυτής της κοινοβουλευτικής ιλαροτραγωδίας, η κυρία Καββαδία ζήτησε την παραπομπή του κ. Γρηγοράκου στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Εστειλε μάλιστα επιστολή στον Νίκο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην επιστολή της ότι δέχθηκε «αήθη και προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει την συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού» και προσθέτει: «Ενοχλημένος – κατά δήλωσή του – από την, εντός της αίθουσας φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ. Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο “σκάσε ρε τσόκαρο”. Στην αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από την φράση “θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς” συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...