651
Ο Πρωθυπουργός αποκαλεί απολειφάδι της πολιτικής ζωής τον Πέτρο Τατσόπουλο υπό το θερμό χειροκρότημα της Εφης Αχτσιόγλου | INTIMEnews

Σκαιοί χαρακτηρισμοί Τσίπρα κατά Τατσόπουλου: Τον πήραν στη ΝΔ για να πάει με την άλλη μισή Αθήνα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 18:33
Ο Πρωθυπουργός αποκαλεί απολειφάδι της πολιτικής ζωής τον Πέτρο Τατσόπουλο υπό το θερμό χειροκρότημα της Εφης Αχτσιόγλου
|INTIMEnews

Σκαιοί χαρακτηρισμοί Τσίπρα κατά Τατσόπουλου: Τον πήραν στη ΝΔ για να πάει με την άλλη μισή Αθήνα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 18:33

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του στην τριτολογία του στη Βουλή καθώς, σχολιάζοντας τη μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου στη Νέα Δημοκρατία, προέβη σε ασυνήθιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην βουλευτή του, που παρέπεμπαν σε φρασεολογία πεζοδρομίου.

Αφορμή για τη σκαιά αυτή επίθεση του κ. Τσίπρα, αποτέλεσε το σφυροκόπημα που δέχθηκε νωρίτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ισχυρισμό του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει «το νέο απέναντι στο παλιό που κατέστρεψε τη χώρα».

Απαριθμώντας ένα – ένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ξαφνικά βρέθηκαν στις υπουργικές καρέκλες του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε -σε έντονα ειρωνικό τόνο- τον Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη φορά που θα μιλήσει για το παλιό και το νέο, να κοιτάξει πρώτα στα υπουργικά έδρανα και στην κοινοβουλευτική του ομάδα» (δείτε κάτω το βίντεο).

Ο… τζόβενος Σπίρτζης

«Νίκος Κοτζιάς, σύμβουλος Γεωργίου Παπανδρέου. Χρήστος Σπίρτζης, πού είστε κύριε Σπίρτζη, γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ, εσείς είστε το νέο και χαμογελάτε τώρα; Πολύ νέος είστε, τζόβενος σκέτος πολιτικός. Κατρούγκαλος Γιώργος, πρόεδρος ΕΚΑΕ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, σηκωνόσασταν όρθιος να χειροκροτάτε- και εσείς νέος στην πολιτική. Καμία σχέση με το παλιό, φρέσκος φρέσκος. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ, την βάλατε τώρα στην κυβέρνησή σας, κι αυτή νέα. Μάρκος Μπόλαρης. Θεοδώρα Τζάκρη. Νίκος Τόσκας. Γιάννης Μιχελογιαννάκης και πολλοί άλλοι», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ότι «κάποιοι προέρχονται από εμάς» (σ.σ. εννοώντας την Κατερίνα Παπακώστα, εσχάτως, τον Πάνο Καμμένο, τον Τέρενς Κουίκ, την Έλενα Κουντουρά και τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά).

Η φωτογραφία -ανθρωπογεωγραφία των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την οποία κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε κ. Τσίπρα για το παλαιό και το νέο, να κοιτάξετε στα υπουργικά έδρανα και στην κοινοβουλευτική σας ομάδα», παρότρυνε τον Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της ΝΔ, γιατί όπως είπε,  όλα όσα έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, ενσαρκώνονται στο δικό σας πρόσωπο».

Λίγο αργότερα ήρθε η οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού που είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ:

«Κάνατε μια προσπάθεια να αναφερθείτε στο παλιό και στο καινούργιο και πιάσατε στο στόμα σας στελέχη με μεγάλη πολιτική διαδρομή στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν τον χώρο και ιδιαίτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν άνθρωποι έντιμοι και αγωνιστές που πάλεψαν στα χρόνια της ζωής τους για μια καλύτερη Ελλάδα».

«Δεν πρόκειται να χαρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε μια χρεοκοπημένη ηγεσία που οδήγησε εκεί που οδήγησε αυτό το κόμμα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ακολούθησε η σκληρή επίθεσή του κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του Πέτρου Τατσόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Εσείς μπορείτε να βολευτείτε με διάφορα απολειφάδια της πολιτικής ζωής που πέρασαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή είχαν περίεργη σχέση με τη μισή Αθήνα, έφυγαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τους παίρνετε εσείς να τους εντάξετε στα δικά σας μπας και πάνε και με την άλλη μισή Αθήνα», ήταν αυτολεξεί το σχόλιό του για την ένταξη του Πέτρου Τατσόπουλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Oι χαρακτηρισμοί του Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπό του δεν έμειναν αναπάντητοι από τον συγγραφέα και υποψήφιο πλέον της ΝΔ που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«O γιγαντόσωμος [Πρωθυπουργός] δεν έδειξε να ενοχλείται από την παρουσία του απολειφαδιού στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Βλέπετε, οι γιγαντόσωμοι, εκτός από επιλεκτική μνήμη νάνου, συμπαθούν ή αποστρέφονται τα απολειφάδια αναλόγως με τα εκάστοτε πολιτικά τους συμφέροντα. Αυτός είναι άλλωστε διαχρονικά ο ορισμός της πολιτικής αλητείας».

Δείτε κάτω το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ. Τατσόπουλου:

Το απολειφάδι νιώθει την ανάγκη να υπενθυμίσει στον γιγαντόσωμο πρωθυπουργό μας ότι τη διαβόητη "δήλωση" για τη Μισή…

Geplaatst door Petros Tatsopoulos op Dinsdag 11 december 2018

 

Με τη σειρά του, ο  Αδωνις Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να μην παρατηρήσει ότι την επίμαχη δήλωση (σ.σ. ότι έχει πάει με τη μισή Αθήνα) την είχε κάνει ο κ. Τατσόπουλος ως βουλευτής του κ. Τσίπρα.

«Τότε ο Αλέξης δεν είχε κανένα πρόβλημα και όσοι το ανέφεραν έλεγαν χυδαιότητες…σήμερα ο ίδιος είπε αυτή την απίστευτη χυδαιότητα εναντίον του πρώην βουλευτή του. Πολάκης χωρίς μούσια…», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ στο Twitter.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...