303
Ο Στέφανο Μπονατσίνι, υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη, την Κυριακή | EPA

Ιταλία: Οι «Σαρδέλες» νίκησαν τον Σαλβίνι στην Εμίλια Ρομάνια

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 08:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/01/2020 13:16
Ο Στέφανο Μπονατσίνι, υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη, την Κυριακή
|EPA

Ιταλία: Οι «Σαρδέλες» νίκησαν τον Σαλβίνι στην Εμίλια Ρομάνια

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 08:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/01/2020 13:16

Οι πολίτες της Εμίλια Ρομάνια αρνήθηκαν να ψηφίσουν την υποψήφια του ακροδεξιού και εθνικιστή αρχηγού της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, στις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Το πρωί της Δευτέρας, με το 98% των ψήφων καταμετρημένες, ο Στέφανο Μπονατσίνι, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος κερδίζει την περιφέρεια με ποσοστό 51,4%, ενώ η Λουκία Μποργκοντζόνι, της Λέγκα, μένει δεύτερη με 43,7%.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, παρά την προδιαγραφόμενη ήττα του, ο Σαλβίνι είχε δηλώσει ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παραδεχθεί την ήττα του και θα περίμενε τα οριστικά αποτελέσματα.

Ετσι και αλλιώς, πάντως, τα exit polls έδειχναν την Κεντροαριστερά να επικρατεί στο ιστορικό προπύργιό της.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset προέβλεψε ότι ο Μπονατσίνι, θα επικρατήσει με το 50,1% των ψήφων, ενώ η RAI τού έδινε προβάδισμα μόλις τριών μονάδων.

Ο Σαλβίνι λέει στους δημοσιογράφους ότι δεν παραδέχεται την ήττα του μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα
Η Λουκία Μποργκοτζόνι μιλά στους δημοσιογράφους

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ η καταμέτρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την Kεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνια, περιοχή όπου η κυριαρχία της ήταν δεδομένη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Επειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας. Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Για αρκετούς παρατηρητές στην Ιταλία, όμως, η ήττα είναι προσωπική του Σαλβίνι, ο οποίος χάνει μια αναμέτρηση στην οποία είχε επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο.

Μεγάλο μερίδιο στην ήττα του έχει το λαϊκό κίνημα «Σαρδέλες», που πραγματοποίησε διαδηλώσεις σε όλη την Ιταλία, τις μαζικότερες από όλες, στην Μπολόνια, καλώντας τους πολίτες να καταψηφίσουν την υποψήφια του εθνικιστή και ακροδεξιού Σαλβίνι.

Σαρδέλες στους δρόμους της Μπολόνια

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...