285
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του «Κινήματος της Σαρδέλας» την Κυριακή το βράδυ στην κεντρική πλατεία στην Μπολόνια | Reuters

Πάνω από 40.000 «Σαρδέλες» πλημμύρισαν την Μπολόνια

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 20:41
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του «Κινήματος της Σαρδέλας» την Κυριακή το βράδυ στην κεντρική πλατεία στην Μπολόνια
|Reuters

Πάνω από 40.000 «Σαρδέλες» πλημμύρισαν την Μπολόνια

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 20:41

Σαράντα χιλιάδες υποστηρικτές και μέλη του λεγόμενου «Κινήματος της Σαρδέλας» κατέκλυσαν την Κυριακή το βράδυ την κεντρική πλατεία στην Μπολόνια, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην αρχή της αλληλεγγύης, την απόρριψη της μισαλλοδοξίας και να ζητήσουν την επιστροφή σ’ έναν πολιτικό διάλογο με ήπιους τόνους.

Το κίνημα αυτό εναντιώνεται στην πολιτική γραμμή του γραμματέα της Λέγκας και πρώην υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Με την μαζική κινητοποίηση θέλησε να στείλει νέο μήνυμα, ενόψει περιφερειακών εκλογών στην Εμίλια-Ρομάνια, την περιφέρεια της Μπολόνια, την ερχόμενη Κυριακή.

«Έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον εθνικισμό. Την συγκέντρωσή μας αυτή δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς», δήλωσε ο Ματία Σαντόρι, ιδρυτικό μέλος του «Κινήματος της Σαρδέλας».

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του αγώνα που έκαναν οι ιταλοί αντάρτες, οι παρτιζάνοι, κατά του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι», σημείωσε ο ίδιος.

Οι «Σαρδέλες» υπογραμμίζουν ότι οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους κόστισαν «μηδέν ευρώ» και «αν καταφέρουν να συμβάλουν στην ήττα του Σαλβίνι την ερχόμενη Κυριακή, η προσπάθειά τους θα αποκτήσει ιστορική αξία».

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην χθεσινή συγκέντρωση κρατούσαν μικρές και μεγάλες χρωματιστές χάρτινες σαρδέλες, ενώ την πρωτοβουλία στήριξαν πολλά ιταλικά μουσικά συγκροτήματα.

«Ξεπεράσαμε τις 40 χιλιάδες. Αυτή είναι μια νίκη μας», τόνισε από την εξέδρα της συναυλίας ο Σαντόρι.

«Θα αλλάξουμε τα εκλογικά αποτελέσματα στην Εμίλια Ρομάνια», τόνισε αισιόδοξος ο Σαντόρι, στοιχηματίζοντας στην επανεκλογή του προέδρου της τοπικής κυβέρνησης του Δημοκρατικού Κόμματος και των συμμάχων του και στην ήττα της Λέγκας, που φιλοδοξεί να αλώσει την, παραδοσιακά πιο αριστερή, περιφέρεια της Ιταλίας.

Οι «Σαρδέλες» ετοιμάζουν το κλείσιμο της προεκλογικής τους εκστρατείας την Παρασκευή στην Μιλάνο Μαρίτιμα, τη μικρή παραθαλάσσια πόλη όπου περνά συνήθως τις διακοπές του ο Σαλβίνι.