289
| Shutterstock

Ιστορική αύξηση του πληθυσμού των τίγρεων στην Ινδία

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 18:55
|Shutterstock

Ιστορική αύξηση του πληθυσμού των τίγρεων στην Ινδία

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 18:55

Κι όμως, οι τίγρεις, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, γίνονται περισσότερες. Στην Ινδία, με βάση μια φετινή απογραφή, ο πληθυσμός τoυς έχει αυξηθεί κατά 30%, μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα, κυκλοφορούν ελεύθερες 2.967 τίγρεις, μια εξέλιξη πολύ ενθαρρυντική, σε σύγκριση με τις 2.226 του 2014, με τον πρωθυπουργό της χώρας να αποκαλεί την θεαματική αύξηση του πληθυσμού τους «ιστορικό κατόρθωμα».

«Επιβεβαιώνουμε την αφοσίωση μας στην προστασία των τίγρεων», δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι, με την δημοσίευση της αναφοράς. «Πριν από 15 χρόνια υπήρχε σοβαρή ανησυχία για την μείωση του πληθυσμού τους. Ήταν δύσκολο για εμάς, όμως με αποφασιστικότητα, πετύχαμε τους στόχους μας.»

Η έρευνα, σύμφωνα με τον Guardian, πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ οι τελευταία εκδοχή της έγινε με τη χρήση 26.000 ειδικών καμερών, οι οποίες τοποθετήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον των τίγρεων και τράβηξαν σχεδόν 350.000 φωτογραφίες.

Έπειτα, χρησιμοποιήθηκαν υπολογιστικά προγράμματα για την επεξεργασία των φωτογραφιών, με σκοπό να αναγνωριστεί κάθε ζώο που εμφανίζεται σε αυτές. Όμως, στην έρευνα δεν συνεισέφεραν μόνο οι υπολογιστές, αλλά και δασικοί υπάλληλοι, οι οποίοι «όργωσαν» 380.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στην αρχή του 20ού αιώνα, ο παγκόσμιος πληθυσμός των τίγρεων ξεπερνούσε τις 100.000, όμως το 2010 μειώθηκε δραματικά, στις 3.200. Τότε, η Ινδία και 12 άλλες χώρες δεσμεύτηκαν να έχουν διπλασιάσει τον πληθυσμό των ζωών στο εσωτερικό τους μέχρι το 2022.

Το 1947 στην Ινδία κυκλοφορούσαν ελεύθερες περίπου 40.000 τίγρεις, όμως οι ανθρώπινη δραστηριότητα έφερα το είδος στα πρόθυρα της εξαφάνισης, μέσω του κυνηγιού και της καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος.

Πλέον, η Ινδία προσπαθεί, ενεργά, να βελτιώσει την μεταχείριση των τίγρεων, με την τελευταία της ενέργεια να είναι η αφιέρωση 50 περιοχών, από τα Ιμαλάια μέχρι την δυτική και κεντρική Ινδία, αποκλειστικά, για τα όμορφα αυτά ζώα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...