• Ο Αυτιάς πρόλαβε τον Μητσοτάκη και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν θα βάλει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές «σελέμπριτι» –και λογικά ο Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος με εκπομπή στον ΣΚΑΪ, από την οποία περνάει κάθε Σαββατοκύριακο, ένας ή και δύο υπουργοί, δεν εμπίπτει στη συγκεκριμένη κατηγορία των διασημοτήτων-κραχτών.

     

    Διότι αν και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες ευρωεκλογές δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ο ίδιος ο κ. Αυτιάς έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Και επειδή μπορεί ο ίδιος να μην είναι στην κατηγορία των «σελέμπριτι», αλλά είναι τηλεοπτικό πρόσωπο, η είδηση παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την κουτσομπολίστικη εκπομπή του Alpha, «Super Κατερίνα», με την Κατερίνα Καινούργιου.

     

    Οπως έδειξε η εκπομπή, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Αυτιά με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές –και του τερματισμού της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας– έγινε στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών, όπου ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ ήταν επίτιμος προσκεκλημένος, με παρουσιάστρια της βραδιάς την πρώην συνεργάτιδά του, Μάγδα Τσέγκου.

     

    Για να είμαστε δίκαιοι, δεν το ήθελε ακριβώς ο κ. Αυτιάς να το ανακοινώσει – λογικά, ως θεσμικός άνθρωπος που σέβεται τις διαδικασίες, θα προτιμούσε να περιμένει την επίσημη ανακοίνωση της λίστας από τη ΝΔ. Αλλά του το εκμαίευσε η κυρία Τσέγκου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

     

    «Ο Γιώργος κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και σήμερα έχει πρώτη εμφάνιση guest, οπότε να του ευχηθούμε “καλή επιτυχία” όλοι μαζί», είπε ενθουσιασμένη η κυρία Τσέγκου, η οποία μάλιστα επικαλέστηκε και δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να εκλέγεται σίγουρα.

     

    Ετσι, ο κ. Αυτιάς πήρε το μικρόφωνο και είπε και αυτός δυο λόγια, εξηγώντας ότι είναι καλό που θα πάει στην Ευρωβουλή γιατί ξέρει καλά τα οικονομικά.

     

    «Πριν αποχωρήσω από αυτό το επάγγελμα, πριν μου κάνει την τιμή η χώρα να φορέσω τη φανέλα της εθνικής, γιατί εκεί δίνεις αγώνα για την κοινωνία… Δεν σκόπευα να πω τίποτα. Δεν είμαι πολιτικός, βρε παιδιά. Πρέπει όμως να πάει εκεί τουλάχιστον ένας που να ξέρει οικονομικά. Να είστε καλά, σας αγαπώ πολύ», είπε.

     

    Το όλο event το ανήρτησε στο Instagram, η κυρία Τσέγκου.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Magda Tsegkou (@magdatsegkou)

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη εξηγεί πώς ο Ανδρουλάκης «δένει τα κορδόνια του Μητσοτάκη τόσο σφιχτά, που ο Μητσοτάκης πρέπει να πάει σε τσαγκάρη»

    Μένουμε στον χώρο της κυβερνητικής παράταξης, για να επιβεβαιώσουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια απόλαυση να την παρακολουθείς στις συνεντεύξεις της στην τηλεόραση –λόγω εμπειρίας αλλά και οικογενειακής άνεσης, τα λέει χωρίς να μασάει τα λόγια της.

     

    Το πρωί της Παρασκευής, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ βγήκε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ και μίλησε για την πολιτική επικαιρότητα.

     

    Είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με την παρέμβασή του, «έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της διάλυσης και τίναξε στον αέρα το Συνέδριο “με το καλημέρα”» και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει για διάλυση».

     

    «Ή θα το κερδίσει ο Κασσελάκης οπότε όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει κάπου αλλού ενδεχομένως…», προσέθεσε.

     

    Η ίδια σημείωσε ότι «στη ΝΔ όλοι διαγραφήκαμε κατά διαστήματα» –όντως η κυρία Μπακογιάννη είχε διαγραφεί το 2010 από τον Αντώνη Σαμαρά και είχε ιδρύσει τη Δημοκρατική Συμμαχία–, για να προσθέσει: «Αλλά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το κόμμα, γιατί το κόμμα έχει βάσεις, έχει ρίζες, είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σεβαστήκαμε πάντα. Κι αυτό κάνει την πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτά που ζούμε σήμερα εγώ προσωπικά 25 χρόνια δεν τα έχω ξαναζήσει. Καμία κυβέρνηση δεν ευνοείται από το να μην έχει αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά πού να τη βρει;»

     

    Ωραία ερώτηση. Διότι η κυρία Μπακογιάννη είχε να πει και για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την απόφασή του να μην στηρίξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

     

    Αφού υπενθύμισε τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι «δεν θέλω να δέσω τα παπούτσια του Μητσοτάκη», η κυρία Μπακογιάννη παρατήρησε: «Μα τα δένεις κάθε μέρα ρε φίλε… Κάθε μέρα με τον τρόπο που μιλάς και τοποθετείσαι δένεις τα παπούτσια. Για να μη δέσει τα παπούτσια του Μητσοτάκη ο κ. Ανδρουλάκης… τα δένει τόσο σφιχτά, που ο Μητσοτάκης πρέπει να πάει σε τσαγκάρη. Ευνοείται ο Μητσοτάκης όταν πας κόντρα στην κοινή λογική του κόσμου»…

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Παπαδημούλης αποκαθηλώνει τον Τσίπρα: Πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 32% και τον πήγε στο 17,8%

    Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει και η Ντόρα Μπακογιάννη –και δεν είναι η μόνη– είναι και η διάλυση του Αλέξη Τσίπρα, βουλευτή Α’ Πειραιώς και πρώην προέδρου του, ο οποίος προς το παρόν επιμένει (και ως έναν βαθμό το καταφέρνει) να περνάει ως μέντορας και «πατερούλης» της Αριστεράς, αλλά η αποκαθήλωση έχει ήδη ξεκινήσει.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα είπε για τον κ. Τσίπρα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και επί δεκαετίες στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την αποχώρησή του λόγω Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Παπαδημούλης βγήκε το πρωί της Παρασκευής στο Open, στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» και κλήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση του κ. Τσίπρα πριν το Συνέδριο.

     

    Και υπενθύμισε το αυτονόητο και οφθαλμοφανές: ότι ο κ. Τσίπρας που έχει έναν κακό λόγο για όλους, είναι εκείνος που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 32% του 2019 και τον πήγε στο 17,8%.

     

    «Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αν και μακροσκελέστατη με επίθεση στον Κασσελάκη και αυτούς που έφυγαν από τον Συνασπισμό που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια, με προεξόφληση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ένα δύσκολο μνημόνιο που απείχε παρασάγγας από το προεκλογικό του πρόγραμμα, πήγε από το 35% στο 32%, αλλά ως αντιπολίτευση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε από το 32% στο 17,8%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

     

     




text
  • Kαι τώρα θα βγει ο Μητσοτάκης και θα πει ότι ημερών του πήραμε ευρωπαϊκό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ποιος γκαντέμης;


    30 Μαΐου 2024, 08:09