• Καραμπόλες και διαγκωνισμοί για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - για εκλογές που κατά τα άλλα θα γίνουν το 2023

    Τυπικά, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023. Οποιον και να ρωτήσεις στην κυβέρνηση αυτό θα σου πει, αυτό επαναλαμβάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για έναν περίεργο λόγο, όμως, όλο και περισσότεροι συζητάνε σε ποια περιφέρεια θα κατεβούν. Τόσο προνοητικοί άνθρωποι – βλέπουν δυόμισι χρόνια μπροστά!

     

    Τις προάλλες, σε συνέντευξή της στο Action24, η Ολγα Κεφαλογιάννη έσπευσε να χαιρετήσει τους οικοδεσπότες της, υπενθυμίζοντας ότι εκλέγεται στην Α’ Αθηνών. «Πάντα είμαστε προετοιμασμένοι», προσέθεσε γελώντας. Και λίγες ημέρες πιο πριν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε προαναγγείλει, πάλι στο Action24, ότι θα κατεβεί υποψήφιος και αυτός στην Α’ Αθηνών (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ εδώ).

     

    Κοινώς, στην Α’ Αθηνών θα υπάρξει καθώς φαίνεται συνωστισμός –πολιτικά το ίδιο επικίνδυνος με τον συνωστισμό στην πανδημία. Διότι εκεί το έχει σίγουρο ότι θα κατέβει και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, από τους πιο επιτυχημένους και πιο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ σχέδια για τη συγκεκριμένη περιφέρεια έχουν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αν. υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

     

    Ποιος θα πρωτοχωρέσει στη λίστα της ΝΔ στην Α’ Αθηνών; Οπου ήδη υπάρχουν και ο Βασίλης Κικίλιας, ο Θάνος Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αγγελος Συρίγος, η Φωτεινή Πιπιλή, βεβαίως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και, όπως προείπαμε, η κυρία Κεφαλογιάννη;

     

    Και εντάξει, όλοι οι καλοί χωράνε, αλλά το ζήτημα δεν είναι ποιος χωράει, αλλά ποιος θα εκλεγεί.

     

    Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα: όλοι λένε για εκλογές το ’23, αλλά όλοι προετοιμάζονται για τη μάχη του σταυρού πολύ νωρίτερα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης πάει για Α’ Πειραιά, η Δόμνα Μιχαηλίδου κάπου εκεί και αυτή, ο Στέλιος Πέτσας στην Ανατολική Αττική όπου ήδη εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, μιλάμε για φεστιβάλ εκλογικών προετοιμασιών –μόνο φυλλάδια δεν έχουν αρχίσει να παραγγέλνουν.

     

    Τα περιέγραψε ακόμα πιο αναλυτικά ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής»:

     

    «Μπορεί επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου να ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που προτείνουν στον Πρωθυπουργό να τις προκηρύξει πρόωρα, ώστε να “κάψει”, όπως λένε, την απλή αναλογική. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν από τώρα να αναζητούν εκλογική περιφέρεια προκειμένου να πολιτευθούν όταν και όποτε προκηρυχθούν εκλογές. Ενδιαφέρον για αναζήτηση εκλογικής περιφέρειας επιδεικνύουν πρωτίστως όσοι έχουν εκλεγεί στο Επικρατείας, αλλά και οι λεγόμενοι “τεχνοκράτες” υπουργοί. Ουδείς εξ αυτών δηλώνει επισήμως πού σκοπεύει να πολιτευθεί, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, για παράδειγμα, προσανατολίζεται για την Α’ Πειραιώς. Εκεί προσανατολιζόταν μέχρι πρότινος και η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία όμως τελευταίως αρχίζει και σκέφτεται την επιλογή των νοτίων προαστίων ή τη Β’ Πειραιά. Ο μόνος εξωκοινοβουλευτικός που δήλωσε (δημόσια) ότι θα πολιτευθεί στην Περιφέρεια Αττικής και άλλαξε μάλιστα και υπουργείο, αφού από κυβερνητικός εκπρόσωπος έγινε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, είναι ο Στέλιος Πέτσας. Εκείνο που ίσως δεν γνώριζε, όταν άλλαζε υπουργείο, είναι ότι θα πολιτευθεί στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό του Μάκη Βορίδη. Αλλά και οι δύο συνεργάζονται άψογα, όπως λένε.

     

    »Πληροφορίες φέρνουν τον Θόδωρο Σκυλακάκη να προσανατολίζεται ως πρώτη επιλογή στην Α’ Αθήνας (όπου είχε εκτεθεί και στο παρελθόν ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων), ενώ δεν αποκλείεται όταν προκηρυχθούν οι εκλογές και «κλείσουν» οριστικά οι λίστες των υποψηφίων, να προτιμήσει και την εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας, ή ακόμα την πάλαι ποτέ Β’ Αθήνας στον Βόρειο Τομέα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι τελικά, όπως μαθαίνω, υποψήφιος. Τελευταίως είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και μου λένε ότι προσανατολίζεται για τον Νότιο Τομέα, όπου εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προσανατολίζεται να πολιτευθεί στην Α’ Αθήνας, το ίδιο και ο Χρήστος Ταραντίλης, εκτός εάν προτιμήσει τον Βόρειο Τομέα. Ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης εάν πολιτευθεί θα θέσει υποψηφιότητα στην Α’ Αθήνας (την οποία γνωρίζει από την εμπειρία στο Ποτάμι). Οι πληροφορίες φέρνουν τον Κώστα Φραγκογιάννη ως υποψήφιο για την Καβάλα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ανοίγει τα χαρτιά του, αλλά κάποιες πληροφορίες τον φέρνουν είτε στην Α’ Αθήνας είτε στον δυτικό τομέα».

  • O Σκουρλέτης κουράστηκε με το «σολάρισμα» του Πολάκη

    Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα το έχουμε εμπεδώσει. Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, 53+, «προεδρικοί», Ζανέτ, Σφακιανός κ.λπ. σε ένα πάρτι δηλώσεων και παρεμβάσεων, που, όρεξη να έχεις, δεν σε αφήνουν να πλήττεις για το μεξικανικό στράτευμα που μια μέρα σαν κι αυτή κατέλαβε την εξουσία.

     

    Απλώς κάθε φορά γίνεται κάτι που προσθέτει λίγο παραπάνω γεύση.

     

    Οπως αυτό που περιέγραψαν τα parapolitika.gr, με την παρατήρηση του Πάνου Σκουρλέτη, πρώην γραμματέα της ΚΕ και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

     

    Ηταν μια ατάκα του κ. Σκουρλέτη που καταγράφηκε σε πηγαδάκι βουλευτών: γύρισε και είπε σε έτερο σύντροφό του: «το σολάρισμα Πολάκη θα πρέπει κάπου να τελειώσει». Αναμένεται νέο… σολάρισμα

     

  • Με 21 λέξεις απάντησε ο Χρήστος Ταραντίλης για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά

    Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής». Το timing και οι θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού έδωσαν λαβή για πολλές ερμηνείες, για το πολιτικό μέλλον του ίδιου, άλλωστε είναι μόλις 70 ετών.

     

    Από την κυβέρνηση όμως το υποβάθμισαν. Και πώς το υποβαθμίζεις; Τη δουλειά την αναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Χρήστος Ταραντίλης έδωσε με έναν τρόπο ρεσιτάλ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, όντας την ίδια ώρα αόριστος, αδιάφορος και άνετος.

     

    «Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην Πρωθυπουργός και οι θέσεις του για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό», είπε.

     

    Τις μετρήσαμε. Είκοσι μία (21) λέξεις. Πιο λίγες θα μπορούσε μόνο αν έλεγε ένα «ωχ μωρέ καημένε»…

  • Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουν μπροστά στο ΑΤΜ»

    H ατάκα του Σαββατοκύριακου, πάντως, ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα. Εντάξει, δεν την είπε το Σαββατοκύριακο, αλλά δημοσιεύτηκε στο σταθερά καλά ενημερωμένο στα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, «Βήμα της Κυριακής», αυτή την Κυριακή.

     

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αρη Ραβανού, ο κ. Τσίπρας είπε το εξής προσφάτως, σε κλειστή σύσκεψη με το επιτελείο του: «Οι κυβερνήσεις πέφτουν μπροστά στο ΑΤΜ».

     

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το είπε, βέβαια, για να τονίσει ότι σύντομα η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί σκληρά στο οικονομικό πεδίο, λόγω των παρατεταμένων προβλημάτων με τον κορονοϊό και ότι ίσως να υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια δήλωση από τον άνθρωπο που έστειλε έναν ολόκληρο λαό στο ΑΤΜ για ένα 50άρικο κρύβει μια κάποια αυτοαναφορικότητα.




text
  • Ναι, ναι, όλοι για τη μνήμη των νεκρών ενδιαφέρονται…


    28 Μαρτίου 2024, 10:18