• Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιστρέφει στη διαφήμιση καταστημάτων της εκλογικής του περιφέρειας

    Τριάντα τέσσερις ημέρες. Τόσες άντεξε ο Αδωνις Γεωργιάδης χωρίς να κατέβει, δημοσιοποιώντας το, στην εκλογική του περιφέρεια. Ήταν 19 Δεκεμβρίου 2020 όταν για να διαφημίσει το click away πήγε σε κατάστημα στο Νέο Ψυχικό (βλέπε παλαιότερη Βαβέλ, εδώ). Και είναι 23 Ιανουαρίου 2021 που πήγε στο Μαρούσι και στην Κηφισιά για να δει πώς πάει το άνοιγμα των καταστημάτων.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης σωστά πράττει. Αρμοδιότητά του, ως υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι τα καταστήματα ρούχων και λοιπά εμπορικά. Σωστά επίσης πράττει όταν παρατηρεί ότι ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και πρέπει «να προσέξουμε, θα είναι κρίμα να πάμε πίσω».

     

    Αλλά έχει ενδιαφέρον ότι ο υπουργός —μετά την υπηρεσιακή του επιθεώρηση στην Ερμού την περασμένη Δευτέρα— επέλεξε ιδιωτικώς να περιοδεύσει στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών όπου και εκλέγεται και όχι πχ. στον Πειραιά ή στη Γλυφάδα. (Εκλογές θα έχουμε στο τέλος της τετραετίας, αλλά ας είμαστε προετοιμασμένοι).

     

    Το ότι διαφήμισε συγκεκριμένα μαγαζιά και επιχειρηματίες, στην ανάρτησή του, ας το αφήσουμε ασχολίαστο.

     

     

  • Πώς ο Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Α' Αθηνών

    Πέρασε στα ψιλά, αλλά κακώς, πολύ κακώς: Την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε επισήμως την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

     

    Αυτά τα δύο γεγονότα συνδυάζονται, καθώς τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αβραμόπουλος την έκανε από το στούντιο του Action24, όπου είχε κληθεί ως σχολιαστής κύρους στο πλαίσιο της τηλεοπτικής βραδιάς της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

     

    Φυσικά ο κ. Αβραμόπουλος, πρώην δήμαρχος Αθηναίων, πρώην υπουργός Εξωτερικών, πρώην Επίτροπος και πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ (α, και πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών, ΚΕΠ) μίλησε για πολλά: Για τον λαϊκισμό του Ντόναλντ Τραμπ, για τον Ταγίπ Ερντογάν που τον ξέρει από την εποχή της «διπλωματίας των σεισμών», για το αν θα γράψει βιβλίο κ.λπ. Αλλά σημασία είχε τι απάντησε όταν ρωτήθηκε για το πολιτικό μέλλον του, άλλωστε είναι μόνο 68 ετών.

     

    Και είπε: «Οταν μου προτάθηκε να πάω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή… έφυγα ως εκλεγμένος, ως αιρετός στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας. Και όταν είπα πριν από καιρό ότι τώρα που κλείνει αυτός ο κύκλος, γιατί εγώ θέλησα να γυρίσω πίσω, επιστρέφω στην πατρίδα και στην πολιτική μου κοιτίδα. Και παρακολουθώ τις εξελίξεις αναμένοντας τη στιγμή που πάλι θα διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών. Γιατί πάντα πίστευα ότι στην πολιτική υπάρχεις μόνο αν το θέλει ο κόσμος. Αν το θέλει η κοινωνία, σου ανοίγει δρόμο, αν δεν το θέλει σε στέλνει σπίτι σου… Ε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί!», τόνισε!

     

    Ακολούθως, ως βασικό του «ατού» για να τον θέλει η κοινωνία, περιέγραψε την «απίστευτη» εμπειρία που απεκόμισε επί μία πενταετία στην Επιτροπή, λέγοντας ότι του έτυχε «το ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο που είχε ποτέ η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ότι έκανε σημαντικές επαφές, γνωριμίες και συναντήσεις σε όλον τον κόσμο, και ότι αυτά που αποκόμισε από τη λειτουργία της Επιτροπής θα πρέπει να τα φέρουμε –να τα φέρει αυτός δηλαδή– στον ελληνικό δημόσιο βίο.

     

    Πού όμως θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων ο κ. Αβραμόπουλος για να τα κάνει όλα αυτά; Μα φυσικά στην Α’ Αθήνας, απάντησε.

     

    Πέραν του κάπως άκομψου, ότι ο κ. Αβραμόπουλος πρόλαβε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος όλη την ώρα διαψεύδει τα περί εκλογών και προφανώς δεν έχει καν επιλέξει ποιοι θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, προβλέπεται ένας χαμούλης στην Α’ Αθηνών. Ιδίως αν οι εκλογές γίνουν μετά το 2022, οπότε και, όπως φαίνεται, θα μειωθούν λόγω απογραφής οι έδρες της συγκεκριμένης περιφέρειας…

     

    Επειδή όμως απέχουμε από τις εκλογές, όποιος θέλει να απολαύσει τον κ. Αβραμόπουλο στο «Evening Report» με τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, εδώ:

  • Σε επικοινωνία με τον Γιάννη Λούλη ο Αλέξης Τσίπρας;

    Και να θες να αγιάσεις, δεν σε αφήνουν. Εκεί που θα νόμιζε κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει πίσω του τα περί υπόγειων διαδρομών με το σύστημα του Κώστα Καραμανλή –άλλωστε τόσους πασόκους έχει μαζέψει πια στον ΣΥΡΙΖΑ– να σου οι νέες αναφορές για επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Λούλη.

     

    Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Λούλης είναι ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας που ταυτίστηκε με την άνοδο του κ. Καραμανλή στην εξουσία τη δεκαετία του 2000, καθώς και με την περίφημη στρατηγική προσέγγισης του «μεσαίου χώρου». Βέβαια ο «μεσαίος χώρος» δεν είναι κάτι που θέλουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ –κάποιοι άλλωστε υπογράφουν για τον Κουφοντίνα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποκάλυψαν την Παρασκευή «Τα Νέα» έχει το πολιτικό του ενδιαφέρον, κυρίως εν όψει συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ (όταν και αν αυτό γίνει).

     

    Εγραψε συγκεκριμένα ο «Μικροπολιτικός»:

     

    Δυναμώνουν όλο και περισσότερο οι φωνές των πηγών μου στο ευρύτερο περιβάλλον της Κουμουνδούρου που κάνουν λόγο για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, ακόμη και για απευθείας επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον επικοινωνιολόγο και εμπνευστή των πολιτικών θεωριών του «μεσαίου χώρου» και του «ώριμου φρούτου», γνωστών από την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Λούλη. Δεν είχε περάσει, άλλωστε, απαρατήρητο από τους «παλαιούς» και έμπειρους συνομιλητές μου του χώρου ότι οι πληροφορίες περί επικοινωνίας των δυο τους υπάρχουν από τον περασμένο Οκτώβριο και συμπίπτουν χρονικά με την περίοδο που άρχισαν να ακούγονται ιδέες και λεξιλόγιο που παραπέμπουν στο πολιτικό και επικοινωνιακό σκεπτικό του γνωστού επαγγελματία, όπως και με διακριτικές αλλά ξεκάθαρες αλλαγές στο προφίλ του Τσίπρα. Οπως, για παράδειγμα, οι προσωπικές επισκέψεις ανά την Ελλάδα με τον ήπιο Ανδρέα Ξανθό στο πλάι του και οι επαφές με φορείς που παραδοσιακά θεωρείται ότι εκπροσωπούν τα μεσαία παραγωγικά στρώματα. Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, άλλωστε, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου, έστω κι εάν δεν προέκυψε τότε μια μονιμότερη συνεργασία.

  • Πώς τελικά η Βίκυ Φλέσσα μπορεί να πάει στην Ευρωβουλή

    Είναι αυτές οι στροφές της ζωής που σε κάνουν να υποκλίνεσαι στη γιγάντια δύναμη του τυχαίου. Η Βίκυ Φλέσσα, 30 χρόνια δημοσιογράφος, αποφάσισε το 2019 να δοκιμάσει την πολιτική και έβαλε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία για την Ευρωβουλή. Δεν εξελέγη, αλλά δεν τα πήγε και άσχημα – πήρε 149.421 σταυρούς και πλασαρίστηκε δεύτερη επιλαχούσα.

     

    The end of story, θα έλεγε κανείς. Αλλά εδώ είναι το ενδιαφέρον. Η κυρία Φλέσσα μπορεί ξαφνικά να βρεθεί στην Ευρωβουλή!

     

    Το σενάριο είναι το εξής: ο Θοδωρής Ζαγοράκης να φύγει από τις Βρυξέλλες και να κατεβεί στην Αθήνα για να επιστρέψει στην κοινωνικοπολιτική κοιτίδα του, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

     

    Ο κ. Ζαγοράκης είχε (επαν)εκλεγεί και αυτός ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αλλά πέρυσι τέτοιο καιρό τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όταν διαμαρτυρήθηκε για τους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον επαπειλούμενο τότε υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, λόγω της υπόθεσης της συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Βέβαια, μετά η κυβέρνηση άδειασε τον κ. Αυγενάκη, άλλαξε άρον άρον τον νόμο για να μην μπλέξει ο ΠΑΟΚ και «απειληθεί η κοινωνική συνοχή» και στην ουσία δικαίωσε τον κ. Ζαγοράκη. Αλλά αυτός έμεινε εκτός ΝΔ.

     

    Αυτή η στάση του κ. Ζαγοράκη, όμως, εκτιμήθηκε. Kαι τώρα υφυπουργείο και παράγοντες τον θεωρούν ιδανικό για την προεδρία της ΕΠΟ. Αν ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα του βετεράνου ποδοσφαιριστή και αρχηγού της Εθνικής του Euro 2004, μπορεί να πειστεί να αφήσει την ακριβοπληρωμένη εξορία στις Βρυξέλλες και να επιστρέψει ως ηγέτης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

     

    Τότε, λοιπόν, ανοίγει μια θέση στην Ευρωβουλή για τη ΝΔ. Πρώτος επιλαχών είναι ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος είχε λάβει 175.821 σταυρούς. Ομως ο κ. Αμυράς είναι τώρα υφυπουρός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ και καμία όρεξη δεν έχει να φύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή για να τρέχει στις Βρυξέλλες.

     

    Επομένως, η κυρία Φλέσσα δικαιούται να ελπίζει. Και να εύχεται να τα βρουν οι Big 4 του ποδοσφαίρου.

     




text
  • Και εκεί που είμαστε καλά με την Τουρκία, μας προκύπτει «Μακεδονία». Μα να μην ησυχάζουμε ποτέ;


    12 Μαΐου 2024, 22:54