• Υπουργική art de la table: Τα σηκωμένα μανίκια και τα μανικετόκουμπα του Καλαφάτη

    Πέρασε κάπως απαρατήρητη μέσα στον ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά μια μείζων αλλαγή, σε ένα από τα πιο νευραλγικά χαρτοφυλάκια της ελληνικής γραφειοκρατίας, συνετελέσθη: ο Θεόδωρος Καράογλου αντικαταστάθηκε από τον Σταύρο Καλαφάτη στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ ή για τους φίλους του απλώς «Μακ-Θρακ»).

     

    Είναι τέτοιος ο όγκος της δουλειάς σε αυτό το υφυπουργείο, ασχέτως αν δεν το παρατηρήσαμε επί θητείας του κ. Καράογλου, που ο νέος υφυπουργός σήκωσε αμέσως τα μανίκια και ρίχτηκε αμέσως «στη μάχη», όπως μας ενημέρωσε μέσω social media. Διότι «τα προβλήματα δεν περιμένουν».

    Δεν πρέπει να σταθεί κανείς στις μουτζούρες στο σημειωματάριο του κ. Καλαφάτη —πιθανόν να είναι και κάποια από τα «προβλήματα».

    Αξίζει όμως να σταθεί κανείς στην υπουργική art de la table. Οτι ο κ. Καλαφάτης σήκωσε τα μανίκια για να κάνει τις σημειώσεις, μολονότι είχε φορέσει και μανικετόκουμπα. Τα οποία άφησε διακριτικά δίπλα στο φλιτζάνι του καφέ.

     

  • Ο Πολάκης παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει και τόσο

    O Παύλος Πολάκης δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό. Σχολίασε έτσι μέσω —τι άλλο;— Facebook τις πρόσφατες νέες κινήσεις που διαμορφώθηκαν (εδώ) στον ΣΥΡΙΖΑ: την «Ομπρέλα» και τη «ΡΕΝΕ».

     

    Η είδηση δεν είναι αυτή βέβαια, αλίμονο αν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολίαζε τις παρεμβάσεις που έρχονται να προκαταλάβουν θέσεις εν όψει συνεδρίου.

     

    Η είδηση είναι ότι ο κ. Πολάκης παραδέχεται, άθελά του μάλλον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει. Γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του με τη γνωστή πια ανάμεικτη χρήση πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, πρέπει να ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ».

     

    Αρα, προς το παρόν δεν εμπνέει και πρέπει να εμπνεύσει. Θυμίζει κάπως το «δεν αρέσουμε πια» της Μελίνας στον Ανδρέα, αν και το να βάζεις στην ίδια σκέψη τον κ. Πολάκη με τη Μελίνα είναι όντως κάπως άσχημο.

     

  • Ο Χαϊκάλης λέει ότι δεν του λέει «κάτι ότι έχουμε 4.000 νεκρούς» - και αυτός ήταν υπουργός του Τσίπρα

    Κανονικά δεν θα είχε νόημα να το αναφέρουμε, αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε υπουργό της κυβέρνησης της χώρας. Για όσους ξεχνούν ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν υπουργός Εργασίας το καλοκαίρι του 2015.

     

    Εξάλλου εκεί έχει μείνει. Στο έξαλλο 2015, όταν και καλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν έρθει για να σώσουν τη χώρα που δήθεν βούλιαζε, που ο κόσμος έτρωγε από τα σκουπίδια και άλλα τέτοια.

     

    Οταν λοιπόν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο ηθοποιός και πρώην πολιτικός ρωτήθηκε για τον κορονοϊό, συμπαρατάχθηκε και αυτός με τον τρόπο του με τους αρνητές του ιού.

     

    «Δεν μου λέει κάτι ότι έχουμε 4.000 νεκρούς, τόσους είχαμε και το 2015», είπε, ενώ νωρίτερα είχε πει ότι «αν δεν υπήρχε τηλεόραση, δεν θα ήξερα ότι είναι θανατηφόρα η αρρώστια αυτή» και φυσικά έκανε λόγο για «προπαγάνδα» για το εμβόλιο.

    Ακόμα και αν προσπεράσουμε ότι αυτά τα είπε στην τηλεόραση, που καλώς ή κακώς υπάρχει και θυμόμαστε πόσο τοξικός είναι κ. Χαϊκάλης, έχει ενδιαφέρον ότι ουσιαστικά αρνείται την επικινδυνότητα της πανδημίας. Να θεωρεί ότι γέμισαν οι ΜΕΘ με συναδέλφους του ηθοποιούς;




text
  • Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών θα έχει σταυροκοπήματα, κεριά και ασπασμούς εικόνων


    3 Μαΐου 2024, 12:53