• Ο Κουμουτσάκος εμβολιάστηκε ως απαραίτητος στην κυβέρνηση - αλλά έφυγε από την κυβέρνηση

    Η απομάκρυνση του Γιώργου Κουμουτσάκου από την κυβέρνηση –η θέση του καταργήθηκε και ο ίδιος δεν «αξιοποιήθηκε» σε άλλο πόστο– συνιστά ένα άδοξο τέλος για την κυβερνητική θητεία του: ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 ως αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητες μετανάστευσης, τον Ιανουάριο του 2020 έγινε αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και τώρα, Ιανουάριο 2021, απλώς έφυγε.

     

    Πέρα όμως από το πολιτικό του πράγματος, η απομάκρυνση του κ. Κουμουτσάκου αναδεικνύει και μερικές από τις αστοχίες των κατά προτεραιότητα εμβολιασμών κυβερνητικών αξιωματούχων. Πρόσωπα που είχαν κριθεί ως «essential» για τη λειτουργία του κράτους και έσπευσαν να λάβουν το εμβόλιο, σε μια διαδικασία που δημιούργησε ένα πολιτικό ζήτημα την περασμένη εβδομάδα.

     

    Ηταν 29 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, όταν ο κ. Κουμουτσάκος σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, μετέβη στο «Σωτηρία», όπου έλαβε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού. Ο ίδιος δεν έβγαλε σέλφι, αλλά έβγαλαν ένα κάρο άλλοι συνάδελφοί του που ήταν στην ίδια προνομιακή λίστα, με αποτέλεσμα, το πρόγραμμα των εμβολιασμών κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων να παγώσει την επομένη, ύστερα από παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Ομως το θέμα παραμένει: ο κ. Κουμουτσάκος εμβολιάστηκε ως απαραίτητος για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης, αλλά έξι μέρες μετά δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ηταν κρίσιμος στις 29 Δεκεμβρίου ώστε να εμβολιάζεται κατά προτεραιότητα, αλλά δεν είναι κρίσιμος στις 4 Ιανουαρίου;

  • Οι απαντήσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις υστερίες για τον εθνικό ύμνο - και όχι μόνο

    Είναι θλιβερή η εμμονή ορισμένων να ψάχνουν, να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν «λάθη» και «προκλήσεις» της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κατανοητή, αλλά θλιβερή.

     

    Κατανοητή, διότι αυτό το ετερόκλητο σύστημα πολιτικάντηδων και δημοσιολογούντων –διαφόρων δεξιών παραγόντων, που ουδέποτε χώνεψαν ότι μια δεξιά κυβέρνηση έφερε στο ύπατο αξίωμα έναν άνθρωπο νεωτερικό, και διαφόρων αριστερών, που πάντα νοσταλγούν τον Προκόπη Παυλόπουλο με τα γνωστά του αυστηρά μηνύματα και τις πλάτες στον Αλέξη– βλέπουν στην κυρία Σακελλαροπούλου ό,τι απεχθάνονται: πρόοδο και ακεραιότητα.

     

    Θλιβερή, διότι στην προσπάθειά τους να βρουν ψεγάδια στη θητεία της πέφτουν συνεχώς σε γκάφες.

     

    Πριν από μία εβδομάδα η «Εστία» κατηγόρησε την Πρόεδρο ότι «ξήλωσε» τα «καριοφίλια» του 1821, έναν πίνακα, από την αίθουσα στην οποία υποδέχεται τους καλεσμένους της. Αποδείχτηκε όμως ότι η κυρία Σακελλαροπούλου έβαλε στη θέση τους κάτι εξίσου ιερό: τη σημαία του φυλακίου της νήσου Στρογγυλής που της έδωσαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο ακριτικό Καστελόριζο, που τόσο ενόχλησε τους Τούρκους.

     

    Την όλη υπόθεση περιγράφει με το χαρακτηριστικό βιτριολικό πολιτικό της χιούμορ η «Πανδώρα» του Στέφανου Κασιμάτη στα «Νέα»:

     

    Εκνευρισμό διαπιστώνω σε κύκλους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – που επιβιώνουν στη δημοσιογραφία – για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορούν να της συγχωρήσουν, φαίνεται, ότι, με την εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, απομάκρυνε το τελευταίο έρεισμά τους στην εξουσία: τον προκάτοχο της, τον σοφολογιότατο καθηγητή Προκόπιο Παυλόπουλο. (Να σημειώσω ότι στο μαρτυρολόγιο των εθνικών ηρώων, ο νεομάρτυς Προκόπιος έχει την ίδια θέση με τον Αθανάσιο Διάκο, λόγω εκείνου του φοβερού που υπέστη από τον Ερντογάν μέσα στο προεδρικό και το οποίο δεν διέφερε και πολύ από το μαρτύριο του Αθανασίου Διάκου…) Ετσι, ψάχνουν αφορμές για να της επιτεθούν και επειδή δεν βρίσκουν, τις φαντάζονται.

    Το τελευταίο κρούσμα του είδους είναι τα σχόλια για τη γωνία της βιβλιοθήκης στο γραφείο της Προέδρου, μπροστά από το σημείο όπου δέχεται τους καλεσμένους της. Εκεί, επί Προκοπίου υπήρχε ένας πίνακας με αγωνιστές του 1821 και κάτι καριοφίλια. (Κατά πληροφορίες, εκεί φύλαγε ο τέως Πρόεδρος και το φέσι που του φόρεσε ο Ερντογάν όταν τον επισκέφθηκε…) Τέλος πάντων, αυτά έφυγαν και στη θέση τους έχει τοποθετηθεί ένα τριγωνικού σχήματος ξύλινο κουτί με γυάλινο καπάκι.

    Το «μυστηριώδες» αντικείμενο έχει προκαλέσει την καχυποψία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ορισμένοι μάλιστα βλέπουν στο σχήμα του μασονικούς συμβολισμούς. (Για τους τελευταίους, η συμπόνια μου είναι δεδομένη – υποθέτω ότι θα είναι οι ίδιοι που παίρνουν στα σοβαρά τα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών»…) Να τους πληροφορήσω, λοιπόν, ότι το τριγωνικό κουτί περιέχει τη σημαία του στρατιωτικού φυλακίου της Στρογγύλης. Την επέδωσε τιμητικά στην Πρόεδρο η φρουρά του νησιού, κατά την πρώτη επίσκεψή της εκεί. Ο λόγος για τον οποίο είναι διπλωμένη τριγωνικά είναι επειδή έτσι τις διπλώνουν στον Στρατό. Γιατί δεν ρωτούσαν να τους τον πουν; Μυστικό δεν είναι.

     

    Ομως δεν είναι το μόνο «ατόπημα» της Προέδρου που ανακάλυψε η «Εστία». Μετά τη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολη Αθηνών, η εφημερίδα κατηγόρησε την κυρία Σακελλαροπούλου ότι δεν ήθελε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Απέφυγαν να σκεφτούν ότι δυστυχώς η Covid-19 έχει αλλάξει τα πρωτόκολλα και έχει επιβάλει τα δικά της…

     

    Αφού το θέμα πήρε διαστάσεις και στα social media, από το αντίστοιχο δεξιο-αριστερό συνονθύλευμα, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε μια κατατοπιστικότατη ανακοίνωση:

     

    «Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής:

     

    »Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

     

    »Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων».

  • Ο Αυγενάκης ευχαριστεί τον Μητσοτάκη που τον κράτησε στην κυβέρνηση

    Εχει πολύ ενδιαφέρον που ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είναι ως τώρα αμετακίνητος στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Αθλητισμού, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή τον… κράτησε στην κυβέρνηση.

     

    Σαν να αντιλαμβάνεται ο ίδιος την παρουσία του στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού ως ζήτημα σε διαρκή εκκρεμότητα.

     

    «Η ανάθεση από τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, της ευθύνης υλοποίησης της Κυβερνητικής πολιτικής στον Αθλητισμό και η διαρκής στήριξή του, με τιμά και με γεμίζει δύναμη. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του, προκειμένου να συνεχίσουμε αταλάντευτα και στον αθλητισμό μας το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρύθμισης. Μαζί με την αθλητική οικογένεια, για την αθλητική οικογένεια και την κοινωνία, πάμε την Ελλάδα Μπροστά», έγραψε στο Facebook, o κ. Αυγενάκης.

     

    Αλλά και πώς να μην ευχαριστεί ο κ. Αυγενάκης τον κ. Μητσοτάκη που τον κράτησε υφυπουργό Αθλητισμού… Πού θα βρει άλλον Πρωθυπουργό να του διορθώνει τα λάθη και παράλληλα να τον διατηρεί στη θέση του;

     

    Αρκεί να θυμηθούμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο κ. Μητσοτάκης ανέθετε στον Γιώργο Γεραπετρίτη να λύσει το θέμα με τον επαπειλούμενο υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, με την κυβέρνηση να αναγνωρίζει τον κ. Αυγενάκη ως παράγοντα κακοπιστίας στο όλο θέμα.

     

    Ή πιο πρόσφατα αρκεί να θυμηθούμε τον κ. Αυγενάκη να ανακοινώνει την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα μολονότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ερχόταν και τον κ. Μητσοτάκη να σπεύδει να ακυρώσει την απόφαση.




text
  • Δωρεά Στέφανου στην Παναγία την Πορταΐτισσα. Η Παναγιά μαζί μας


    25 Απριλίου 2024, 06:30