269
Το υποβρύχιο ανασύρεται στην επιφάνεια | REUTERS

Ισπανία: τρεις τόνοι κοκαΐνης κρύβονταν σε υποβρύχιο(!) του κολομβιανού καρτέλ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 18:16
Το υποβρύχιο ανασύρεται στην επιφάνεια
|REUTERS

Ισπανία: τρεις τόνοι κοκαΐνης κρύβονταν σε υποβρύχιο(!) του κολομβιανού καρτέλ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 18:16

Κοκαΐνη αξίας 176 εκατ. ευρώ, ανακάλυψε η ισπανική αστυνομία στο κήτος του υποβρυχίου(!) που εντοπίστηκε το Σάββατο στα ανοικτά της Ισπανίας.

Το αυτοσχέδιο υποβρύχιο, μήκους 20 μέτρων, εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, όταν βυθίστηκε έπειτα από ατύχημα. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το πλήρωμα δεν μπορούσε να μεταφέρει τα ναρκωτικά σε ένα άλλο σκάφος που περίμενε και το εγκατέλειψε. Οι αρχές συνέλαβαν δύο άντρες, ενώ ένας ακόμα αναζητείται.

Με τη βοήθεια δυτών, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να το βγάλουν στην επιφάνεια και να το οδηγήσουν στο λιμάνι Αλντάν, κοντά στο Βίγκο. Εκεί, εντόπισαν στο εσωτερικό του 152 πακέτα ναρκωτικών που αντιστοιχούν σε τρεις τόνους κοκαΐνης.

Τα πακέτα κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα στο υποβρύχιο

Υπολογίζεται ότι το υποβρύχιο χωρά συνολικά πέντε τόνους και έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος δύο μέτρων για να αποφύγει τον εντοπισμό του.

Στη διεθνή επιχείρηση για την κατάσχεση του υποβρυχίου, συμμετείχαν 240 άτομα από τα αστυνομικά σώματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το υποβρύχιο διέσχισε τον Ατλαντικό και είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουν ένα τέτοιο όχημα. Εκτιμούν ότι πρόκειται για δουλειά του κολομβιανού καρτέλ.

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής έχουν επιστρατεύσει ναυπηγούς για να κατασκευάσουν υποβρύχια, που κοστίζουν ακόμα και δύο εκατ. δολάρια.

Το υποβρύχιο εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες της ισπανικής αντικατασκοπείας ότι ένα ύποπτο σκάφος κατευθύνεται προς τις ακτές της Γαλικίας. Σε συνεργασία με το βρετανικό ναυτικό, οι αρχές το εντόπισαν με αεροσκάφη και drone και στη συνέχεια το ανέσυραν από τον βυθό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...