222
Γιατρός στη Μαδρίτη σε μια από τις προσωρινές δομές που στήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού | REUTERS/Sergio Perez

Ισπανία: Εκτός ελέγχου η πανδημία του κορονοϊού με 932 νεκρούς σε μία ημέρα!

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 13:17
Γιατρός στη Μαδρίτη σε μια από τις προσωρινές δομές που στήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
|REUTERS/Sergio Perez

Ισπανία: Εκτός ελέγχου η πανδημία του κορονοϊού με 932 νεκρούς σε μία ημέρα!

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 13:17

Εικόνα που θυμίζει την Ιταλία –και έχει πάρει μάλιστα ακόμη χειρότερη τροπή– παρουσιάζει η Ισπανία, η οποία καταγράφει εδώ και μία εβδομάδα 800 με 1.000 νεκρούς ημερησίως, παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί.

Την Παρασκευή οι Αρχές ανακοίνωσαν 932 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Παράλληλα, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε και αυτός εκείνον της Ιταλίας, φέρνοντας την Ισπανία στη δεύτερη θέση παγκοσμίως. Η χώρα της Ιβηρικής έχει πληθυσμό 44 εκατ. άτομα, ενώ η Ιταλία 60 εκατ., στοιχείο που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το μέγεθος του προβλήματος για την κυβέρνηση της Μαδρίτης, που βλέπει τις δομές υγείας να έχουν καταρρεύσει και αρκείται στην απαρίθμηση των νεκρών…

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερους από 900 θανάτους στην Ισπανία, που είναι στη δεύτερη θέση και στον αριθμό των θανάτων.

Πάντως, για πρώτη φορά από τις 26 Μαρτίου καταγράφεται μια –έστω πολύ μικρή– μείωση στον αριθμό των θανάτων.

Συνολικά 10.935 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ισπανία από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πλέον 117.110, αυξημένα κατά 7.472 σε μία ημέρα, ενώ όσοι έχουν αποθεραπευθεί ξεπερνούν τους 30.000.

Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων επιβραδύνεται μέρα με την ημέρα στην Ισπανία σταθερά από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών Αρχών.

Στα νοσοκομεία βρίσκονται ή έχουν νοσηλευτεί περί τους 56.000 πολίτες, εκ των οποίων 6.416 σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...