313
Η μάσκα της δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: η Κάμαλα Χάρις ξεκαρδίζεται με όσα ακούει από τους επικριτές της | REUTERS/Marco Bello

ΗΠΑ: Σεξιστές-ρατσιστές ενωμένοι κατά της Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00
Η μάσκα της δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: η Κάμαλα Χάρις ξεκαρδίζεται με όσα ακούει από τους επικριτές της
|REUTERS/Marco Bello

ΗΠΑ: Σεξιστές-ρατσιστές ενωμένοι κατά της Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00

Συκοφαντική εκστρατεία στα ψηφιακά Μέσα έχει εξαπολυθεί εναντίον της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις. Μάλιστα οι οπαδοί της έχουν εντοπίσει, όπως καταγγέλλουν, 11.000 σεξιστικά και ρατσιστικά άρθρα εναντίον της, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της και μέχρι σήμερα!

Η αρχή έγινε με ένα άρθρο στο American Spectator, που τυγχάνει συντηρητικό διαδικτυακό περιοδικό και η υπόθεση συνεχίστηκε με σχόλια της ραδιοφωνικής περσόνας Ρας Λίμπο, ο οποίος τυγχάνει επίσης σκληρό συντηρητικό άτομο.

Δεν πρόκειται, όμως, για τίποτε αξιολογότερο από φτηνό κουτσομπολιό. Οι παραπάνω «κατήγγειλαν» ότι τη δεκαετία του ’90 η Χάρις, που τότε δεν ήταν παντρεμένη, είχε δεσμό με τον πρώην δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο Γουίλι Μπράουν, ο οποίος είχε χωρίσει τη γυναίκα του. Σπουδαία τα λάχανα! Αλλά στην Αμερική τέτοιου είδους λάχανα φαίνεται ότι παίζουν όντως κάποιον σπουδαίο ρόλο στα προεκλογικά μποστάνια.

Ετσι θέριεψαν, λέει, οι επιθέσεις εναντίον μίας πολιτικού την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε πρώτος απ’ όλους χαρακτηρίσει ανίκανη, αν και η γυναίκα δεν είναι καμιά τυχαία περίπτωση αφού υπήρξε τόσο επιτυχημένη δικηγόρος όσο και αποτελεσματική γενική εισαγγελέας στην Καλιφόρνια.

Το πολιτικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από την όλη ιστορία είναι ότι στόχος των επιτιθεμένων είναι ο πληθυσμός με κατοχυρωμένο μεν το δικαίωμα της ψήφου αλλά και με δεδομένη την ογκώδη άγνοια περί την πολιτική. Και τέτοιοι Αμερικανοί θα πήγαιναν, λέει, να ψηφίσουν εφέτος κατά του Τραμπ στις κάλπες του Νοεμβρίου, όμως ένα «σκάναδαλο» με τη Χάρις θα τους άλλαζε τη γνώμη και θα κάθονταν, τελικά, στο σπίτι τους. Από όλον αυτόν τον πληθυσμό, σαν πιο ευάλωτος στόχος των συκοφαντών φαντάζουν οι μαύρες και οι λατινόφωνες γυναίκες.

Τα ανακλαστικά των Δημοκρατικών, πάντως, δούλεψαν. Οι προοδευτικές γυναίκες αντέδρασαν αμέσως και υπερασπίστηκαν την Χάρις, ενώ τα κέντρα ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων εντόπισαν 11.000 άρθρα που περιέχουν σεξιστικές και ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον της, όπως είπαμε. Η αντεπίθεση των Δημοκρατικών γίνεται στοχευμένα, σε μια ομάδα 5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις Πολιτείες από το Μίσιγκαν μέχρι την Τζόρτζια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...