295
O Ράφαελ Σάμουελ | Facebook

Ινδός μηνύει τους γονείς του επειδή… τον γέννησαν χωρίς τη θέλησή του

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 22:18
O Ράφαελ Σάμουελ
|Facebook

Ινδός μηνύει τους γονείς του επειδή… τον γέννησαν χωρίς τη θέλησή του

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 22:18

Δεν είναι αστείο.

Ή μάλλον, είναι λίγο κωμικό και τραγικό μαζί: Ίνας νεαρός Ινδός αποφάσισε να μηνύσει τους γονείς του επειδή τον γέννησαν «χωρίς τη συναίνεση του».

«Αγαπώ τους γονείς μου», λέει ο Ράφαελ Σάμουελ που έχει δημιουργήσει τη σελίδα Nihilanand στο Facebook για να προωθήσει τις απόψεις του. «Όμως με γέννησαν για τη δική τους χαρά και ευχαρίστηση».

Όπως αναφέρει και η Guardian, ο 27χρονος κάτοικος του Μουμπάι λέει πως η ζωή του είναι ως τώρα «εκπληκτική», απλά δεν πιστεύει πως έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν και σίγουρα δε θέλει να κάνει αυτός το ίδιο σε άλλους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάλω κάποιον άλλον να υποστεί τις ασυναρτησίες του σχολείου και της αναζήτησης καριέρας, ειδικά αφού δεν ζήτησε να υπάρχει», δήλωσε σε ινδικό περιοδικό ο Σάμουελ που αποτελεί την «εμπροσθοφυλακή» ενός νέου κινήματος που λέγεται anti-natalism, το οποίο θεωρεί ως ανάξιο σημασίας τον ερχομό ενός νέου ανθρώπου στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο κίνημα, δηλαδή η συνειδητή επιλογή να μην κάνει κανείς παιδιά, κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς όχι μόνο στην Ινδία αλλά και σε όλο τον κόσμο, με όλο και περισσότερα γκρουπ στο Facebook αλλά και συναντήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του να κάνουν την εμφάνιση τους.

Οι υποστηρικτές του κινήματος επικαλούνται μια μελέτη του 2017 που αναφέρει πως ένα λιγότερο παιδί ανά οικογένεια είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα -πόσο μάλλον στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, όπου ούτως ή άλλως ο περιορισμός των γεννήσεων και οι η ενθάρρυνση για μικρές οικογένειες είναι κρατική πολιτική εδώ και δεκαετίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το νέο κίνημα έχει καταφέρει να προσελκύσει ζευγάρια τα οποία λένε πως δέχονται κριτική, ακόμα και διώξεις, από τις οικογένειες τους και τις κοινότητες τους επειδή δεν θέλουν να αποκτήσουν απογόνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...