228
Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «για να μη θρηνήσουμε για άλλη μια φορά, ανθρώπινες ζωές» | φωτ. αρχείου

Ιατρικός Σύλλογος: Εγκλημα με ονοματεπώνυμο οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 10:45
Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «για να μη θρηνήσουμε για άλλη μια φορά, ανθρώπινες ζωές»
|φωτ. αρχείου

Ιατρικός Σύλλογος: Εγκλημα με ονοματεπώνυμο οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 10:45

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από το στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο ΙΣΑ καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν άμεσα έκτακτο Σχέδιο Δράσης, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, καθώς όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία, δεν αποδίδουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «για να μη θρηνήσουμε για άλλη μια φορά, ανθρώπινες ζωές», καθώς επίσης να λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια αίματος καθώς ένα μεγάλο μέρος των αιμοδοτών που κατοικούν στις περιοχές που εμφανίστηκαν τα κρούσματα, αποκλείονται πλέον από τις αιμοδοσίες.

« Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση να έχουμε θανατηφόρα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και μάλιστα στην πρωτεύουσα της χώρας αποτελεί ένα έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο υπουργείο Υγείας που δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους.

«Η χώρα μας πληρώνει την ανεπάρκειά τους, με ανθρώπινες ζωές ενώ δυστυχώς θα υπάρξουν και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η κατάσταση αυτή αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό μας», συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...