494
Η Ζέττα Μάκρη (δεξιά) σε πρόσφατες δηλώσεις της στο πλευρό της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως | © Intime p.a.

Η Ζέττα Μακρή αναγκάστηκε να ανασκευάσει για το πρόστιμο στους… αργοπορημένους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 07:29
Η Ζέττα Μάκρη (δεξιά) σε πρόσφατες δηλώσεις της στο πλευρό της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως
|© Intime p.a.

Η Ζέττα Μακρή αναγκάστηκε να ανασκευάσει για το πρόστιμο στους… αργοπορημένους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 07:29

Σε μια ακόμη απόδειξη τού πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι στις δηλώσεις τους οι πολιτικοί –και του πόσο οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είναι– η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, αναγκάστηκε το βράδυ της Κυριακής να ανασκευάσει για τα περί προστίμων στους μαθητές και αφού πρώτα η αντιπολίτευση ζητούσε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τη «μαζέψει» και μιλούσε για «Νόμο 4000».

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά και αναμένουμε το ίδιο για τη συνέχεια» δήλωσε το βράδυ της Κυριακής η κυρία Μακρή, αφού είχαν περάσει 12 ώρες από τις πρωινές δηλώσεις της στο Mega, στις οποίες είχε ουσιαστικά προαναγγείλει πρόστιμα για τους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου μετά το τέλος των μαθημάτων στο σχολείο.

«Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό», είχε πει, για να διευκρινίσει μάλιστα πως μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.

Η βραδινή δήλωση της κυρίας Μακρή ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές» και πως «οι μαθητές» και γενικά η εκπαιδευτική κοινότητα «τηρούν τα μέτρα σχολαστικά και αναμένουμε το ίδιο για τη συνέχεια» ερμηνεύτηκε και ως ανάκληση της προαναγγελίας προστίμου.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχικές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας για προαναγγελία προστίμου στους μαθητές προκάλεσαν σάλο και έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Φίλης: Να τη μαζέψει ο κ. Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καλώντας την να μην κάνει ούτε σκέψη για επιβολή προστίμου σε ανήλικους και καταγγέλλοντας ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης είχε ζητήσει παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης είχε δηλώσει:

«Δεν έχουν τέλος οι εφευρέσεις αυταρχισμού και οι ευρεσιτεχνίες καταστολής της κυβέρνησης. Τελευταία της «ανακάλυψη», τα πρόστιμα στους μαθητές που εξήγγειλε τηλεοπτικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή! Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να “μαζέψει” τους υπουργούς του και να πάρει πίσω τέτοιες ιδέες. Όπως έπραξε πριν από λίγες μέρες, όταν, μετά την κατακραυγή, ακύρωσε τη δική του απόφαση για αύξηση των προστίμων στους απλούς πολίτες στο εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ. Επιτέλους, πόσοι ανασχηματισμοί χρειάζονται για να πάψει να προκαλεί αυτή η κυβέρνηση;».

Χρηστίδης: Μήπως να ισχύσει και ο Νόμος 4000;

Σκωπτικό και αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη. «Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο Νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», είχε διερωτηθεί ο κ. Χρηστίδης, καταλήγοντας με την προτροπή προς την κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει τον χωροφύλακα.

«Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της Παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες» πρόσθετε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...